DESCENDENTUL- sau mai bine spus PE CINE PLACEM noi……

1392088_3518027964931_408454674_n

           pictura by Nicoleta Ghiris

Am auzit deseori, ca in momentul in care implinesti 30 de ani, ascendentul se va manifesta mai mult decat zodia ta, sau zodia  ascendentului va deveni zodia ta. Haideti sa vedem, de unde aceasta afirmație si cât de veridică este ea.

Poziția soarelui (zodia ta), a lunii (stările sufletești) si a ascendentului (caracteristicile fizice, imaginea afișata) definesc temperamentul unei persoane. Se spune ca Soarele exprima personalitatea in prezent, Luna reflecta stările sufletești dezvoltate in trecut iar ascendentul imaginea viitorului. In prima parte a vieții Soarele (personalitatea) încearcă sa se împace cu influența Lunii (stările sufletești), dar ascendentul este liderul hartii natale (astrogramei). O persoana ajunge la maturitate, atunci cand începe sa asimileze părțile personalității (prezentate de Soare si luna) si sa exprime viitorul prin ascendentul sau. Doar atunci va ajunge la deplina exprimare a sinelui.

Revenind la tema articolului, voi detalia cateva mici indicii despre Descendent, un alt punct important al hartii natale.

Descendentul  reprezintă zodia opusa ascendentului vostru, mai simplu exemplificat, un nativ cu Ascendent in Berbec, va detine descendentul in Balanța (in cazul in care, nu cunoasteti ascendentul, atunci programele gratuite de pe internet, va pot ajuta). Acesta este definit, ca o oglinda a preferintelor noastre pentru partenerul dorit, casatorie, ceilalti, asocieri, societate.

In cele ce urmează o scurta incursiune prin semnele zodiacului:

Descendentul in Berbec (nativ cu ascendent in Balanta): Nativului ii plac persoanele indraznete, senzuale, independente, adora relatiile puternice, ce se deruleaza cu rapiditate, insa ii plac si starile conflictuale, din a caror energie pare ca se hraneste. In cazul in care va fi subaltern, se va purta agresiv, combatand adeseori autoritatea. Ar trebui sa caute un partener Berbec sau cu caracteristicile de mai sus: puternic si independent.

Descendentul in Taur (nativ cu ascendent in Scorpion): Doreste un partener de incredere, care sa poata oferi stabilitate, afectivitate, care sa ofere o viata lipsita de griji, aceasta fiind esentiala pentru el. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Taurului sau in zodia Taurului.

Descendentul in Gemeni (nativ cu ascendent in Sagetator): Nativul are nevoie de un partener inteligent, de diversitate in relatii si nu in ultimul rand de comunicare. Mentalul va juca un rol important, dorind o continua stimulare a intelectului. Distractia este cuvantul de ordine pentru nativ, dorind un partener jucaus si totodata un partener de discutii si de viața redutabil, mereu alaturi de el. Acest descendent poate arata predispozitia catre doua sau mai multe casatorii. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Gemenilor sau in zodia Gemeni.

Descendentul in Rac (nativ cu ascendent in Capricorn): Doreste alaturi de el o persoana romantica, care sa ofere o securitate emotionala. Puternic e sentimentul de familie, camin, copii si din aceasta cauza, cauta intr-o relatie genul de persoana, care sa fie un sprijin in construirea unei vieti de familie. Cel mai puternic sentiment este acela, ca doreste sa stea cu familia, izolandu-se cateodata de ceilalti. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Rac sau in zodia Rac.

Descendentul in Leu (nativ cu ascendent in Varsator): Nativului ii plac relatiile cu persoane cu personalitate puternica, care sa ii adore, aprecieze si sa ii iubeasca, persoane amuzante, insa ii plac si partenerii ravniti de ceilalti (pentru avere, fizic etc), contand in principal, ce spune lumea despre acestia. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Leu sau in zodia Leu.

Descendentul in Fecioara (nativ cu ascendent in Pesti): Prefera persoanele modeste, muncitoare, eficiente, rationale, care prefera rutina. Doreste subordonarea, avand alaturi un partener critic, poate chiar cicalitor, care sa critice ceea ce face el. Prin dorinta aceasta va ajunge, insa sa i se imprime si lui aceeasi atitudine. Acest descendent poate indica mai multe casatorii sau celibatul, in cazul in care, nu va intalni ce isi doreste. Ar fi indicat, sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Fecioara sau in zodia Fecioara.

Descendentul in Balanta (nativ cu ascendent in Berbec): Este in cautarea unei persoane, care sa il aprobe, sa il incurajeze ca a luat deciziile corecte, o persoana calma, bine educata, diplomata, daca este posibil sa nu fie contrazis de aceasta ar fi extraordinar. Persoana trebuie sa fie aspectuoasa, manierata. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Balanta sau in zodia Balanta.

Descendentul in Scorpion (nativ cu ascendent in Taur): Isi doreste un partener misterios, secretos, pasional. Este necesar sa existe o relatie sexuala de calitate. Exista posibilitatea ca persoana, sa intre in posesia unei mosteniri prin aceasta asociere sau sa existe tendinta de a se casatori din interes. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Scorpion sau in zodia Scorpion.

Descendentul in Sagetator (nativ cu ascendent in Gemeni): Va fi interesat de o persoana, care sa ofere libertate, optimista, careia sa ii placa calatoriile, strainatatea. Va cauta tot timpul idealul in partenerul sau, dorind ca acesta sa fie jovial, cu umor. Acest descendent poate predispune la doua sau mai multe casatorii. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Sagetator sau in zodia Sagetator.

Descendentul in Capricorn (nativ cu ascendent in Rac): Va cauta o persoana, cu care sa realizeze o casnicie durabila, nu se va grabi sa legalizeze relatia, asteptand sa analizeze bine persoana. Doreste un partener sa il ajute in planul social, o persoana matura, sa stie sa ofere protectie, sa aiba rabdare cu el. Este posibil sa dezvolte relatii reci cu acesta, bazate posibil pe interes material. Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Capricorn sau in zodia Capricorn.

Descendentul in Varsator (nativ cu ascendent in Leu): Doreste un partener orientat catre aventura, un caracter independent, spontan, care va respecta intotdeauna interesele sale, este in cautarea unui partener fidel.  Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Varsator sau in zodia Varsator.

Descendentul in Pesti (nativ cu ascendent in Fecioara): Are nevoie de oameni care il inteleg, receptivi, intuitivi. Partenerul preferat este cel care, ii va respecta nevoia de liniste. O mare atentie trebuie acordata asteptarilor, care vor crea si o mare dezamagire, in cazul in care nu se vor concretiza. Va exista o predispozitie catre compromis, desi isi doreste o relatie fidela, in cazul dezamagirii, el va iubi neconditionat si va fi iertator. Acest descendent poate predispune la doua sau mai multe casatorii.  Ar fi indicat sa caute un partener cu caracteristicile zodiei Pesti sau in zodia Pesti.

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

ro_RORomanian