VENUS- sau cum iubim noi

1392088_3518027924930_592963319_n

                   pictura by Nicoleta Ghiris

 

Ce este iubirea?

O întrebare la care, de cand lumea s-a încercat, sa se găsească un răspuns.  Ne-am dori cu toții sa stim formula, sau poate sa luam o poțiune magica (ca în "Visul unei nopți de vara"de Shakespeare), pentru ca în momentul trezirii din vis, sa se îndrăgostească de noi, exact cine ne dorim. Sunt convinsă ca multă lume ar bea-o pentru a găsi minunata iubire. Si pe buna dreptate, cine nu dorește sa se simtă iubit, adulat, sorbit din priviri...chiar si pentru câteva momente.

Ei, pai sa purcedem, în a înțelege, pentru fiecare în parte, cum și ce așteptăm de la frumoasa Venus, căci ce planetă din acest univers, putea sa ne facă onoarea acestui nobil sentiment, mai presus de "zeița frumuseții și a iubirii",cea care guvernează cu gratie zodiile Balanța și Taur.

In hartile noastre natale (numite si astrograme, realizate in zilele noastre gratuit pe internet), vom regăsi și informația despre Venus, aflând astfel, ca aceasta planeta se găsește într-un semn zodiacal, care ne va da indicii, despre felul in care iubim, pe cine iubim, ce ne place mai mult pe lume, valorile noastre.

Ne vom concentra aici, asupra afectivitatii noastre, astfel cei ce o vor regăsi pe Venus in zodiile de foc, vor dori o iubire pătimașa, cu urcușuri și coborasuri (tipul celei din "Pe aripile vântului"de Margaret Mitchell), cei ce o dețin in zodii de pământ, vor dori o iubire calculata (gen dau, dar ma aștept sa si primesc pe măsura, tipul iubirii Onassis-Maria Callas) , cei cu Venus in zodii de aer, vor dori o iubire împărtășita verbal mai degrabă, decât fizica (tipul celei din Cyrano de Bergerac), iar cei ce au Venus in zodii de apa, vor imparasi in lung si in lat impresii, senzatii, trairi (genul trăiesc clipa, tipul iubirii Marilyn Monroe- JF Kennedy)

Nativii al caror ascendent se regaseste in zodiile taur sau balanta, vor avea intreaga harta guvernata de Venus, orientandu-se in viata, in principal dupa afectiune, traind la maxim sentimentul de iubire.

Dupa ce vom identifica in harta, zodia in care se gaseste Venus, cu totii ne putem ghida, dupa descrierile ce urmează:

Venus în Berbec (Berbecul reprezintă exilul acestei planete, locul in care ea nu se simte chiar in largul ei, neplacerile in relatii vor însoți nativul la tot pasul). Nativul va fi inclinat catre o iubire pătimașa, cu dorințe și senzualitate exprimate din plin in relație, impulsivitatea fiind cuvântul de ordine. Preferința este orientata către tipul de bărbat/femeie activ/a puternic/a, care știe sa își impună punctul de vedere, care sa il ridice in slavi, dar sa il si contrazică cu aplomb la momentul potrivit, genul dur cu cei din jur si cu purtare de catifea adresată lui. Se pot ivi momente lungi de pauza, in care sa nu găseseasca partenerul potrivit sau sa fie legat de persoane total nepotrivite lui, nativul fiind însoțit de nerăbdare la tot pasul. El are tendinta de a fi poate prea copleșitor în a demonstra sentimentele. Recomandata este moderația, cea care poate canaliza energia, către reușită. Deviza lui fiind acum ori niciodată, trebuind transformată cu succes in - si mâine e o zi.

Venus în Taur (Taurul este unul din domiciliile acestei planete, locul in care se simte, ca la ea acasă, confortabil și în siguranță). Este posibil, ca nativul sa fie un iubitor de lux, de frumos, plin de senzualitate, si intr-o căutare continua a lucrurilor plăcute, un artist in adevăratul sens al cuvântului, credincios si stabil. Caută sa iubească ceea ce il defineste, însoțit mereu de un ambient potrivit si de un partener sa il adore. Insa posesivitatea izvorata din dorinta, de a-i fi impartasite sentimentele fara incetare, poate ridica probleme.

Venus în Gemeni. Va pune preț pe generozitate, prietenie, căutând un partener isteț, care sa aibă ceva interesant de spus la momentul oportun. Iubește libertatea, insa nestatornicia in relații/sentimente ii poate aduce necazuri. Este de recomandat, ca plictiseala, care ii incearca sa fie risipita de ei prin multiple activitati, fara sa lase mai mereu in grija partenerului inventarea nenumaratelor distractii.

Venus în Rac. Idealismul si blandetea sunt la rang de cinste. Va fi devotat si va cauta un partener cu atributele mentionate, care sa fie si atent si sa aibă instincte parintesti, la fel ca el. Poate deveni in schimb mult prea devotat, chiar încăpățânat in a demonstra un anumit fel de a iubi, ceea ce ii va aduce neplaceri. Folosirea constructiva a acestei incapatanari si redirectionarea ei catre profesie si nu relatii, poate fi de ajutor.

Venus în Leu. Generos și romantic, nativul poate fi însa, risipitor în sentimente, demonstrându-și în primul rând sieși, ce bine se simte. Ii place viața si adora sa i se dea atenție, manifestând o gelozie necontrolata deseori, din dorința de a fi unic in tot si toate. Unic nu înseamna neaparat si atractiv. Ar trebui sa invete sa il lase si pe celalalt sa straluceasca. Doreste sa domine si sa provoace stari de criza, care sa ii alimenteze placerea de a iubi, luptand pentru suprematie.

Venus în Fecioara (semnul în care planeta se afla în cădere, un semn în care ea se simte foarte stingherita, fără sa îndrăznească parca, sa ridice privirea de teama). Neostentativ, timid, chiar am putea spune inhibat, cu o senzualitate ascunsa, va întâmpina situații si va atrage parteneri, ce il vor face, sa reactioneze total contrar firii sale iubitoare. Fecioara este in cautarea iubirii si a partenerului perfect, iar daca nu il gaseste poate foarte bine sa ramana singur toata viata. De recomandat, sa se lucreze la deblocarea energiilor, ce au dus la crearea situatiilor, in care se gasesc.

Venus in Balanța (al doilea domiciliu al planetei, unde asa cum spuneam mai sus, se simte confortabil si pe teren propriu) Prezenta puternica in aceasta zodie ii va aduce nativului putere de atractie, fata de sexul opus, gratie, fiind in căutarea aprecierilor tuturor, nu numai celei oferite de partenerul ales. Exista tendința de a fi mai mult îndrăgostit de ideea de dragoste, decât de partenerul sau. Diplomația reprezintă atuul sau cel mai de preț, el nesuportand conflictele, temându-se chiar de ele, nefăcând fata tensiunii create. Va fi însoțit de un permanent zâmbet teatral pe fata, ori de cate ori este posibil, pentru a crea impresia ca este un om cat mai fericit, in orice împrejurare.

Venus în Scorpion (al doilea semn în care planeta este în exil și asa cum spuneam, nu se simte în largul ei, nativul resimțind mai dificila partea sentimentala a vieții). Extrem de pasional, se poate simți amenințat, daca ii sunt criticate performanțele in domeniul iubirii, manifestând chiar cruzime, duritate. Magnetismul de care da dovada, ii poate aduce parteneri nenumărati, care insa pot fi nepotriviti, ajungând rapid de la o stare de euforie la una de nefericire, poate chiar de posesivitatea necontrolata. Atenție la echilibrul starilor, calea de mijloc fiind cea de preferat.

Venus în Săgetător. Un idealist din fire, avid după aventura, cu un simt al umorului foarte dezvoltat, are capacitatea sa își împartă afecțiunea în toate părțile, nefiind atras de relații serioase, urând angajamentele. Este de preferat, ca acest nativ sa invete din valoarea spirituala a iubirii si a relatiilor de durata. Numai in aceasta postura, va putea debloca energia, non angajamentele facandu-l sa se piarda, existand risc de imprastiere, fara sa retina esentialul.

Venus în Capricorn. Nativul rezervat in aparenta, poate ascunde teama, ca nu ii vor fi împărtășite sentimentele si din acest motiv, este posibil sa atragă persoane, care ii vor demonstra tocmai acest lucru. Este un partener mândru si devotat relației sale construită cu multă truda si atenție. A intelege cum poate sa se deschida in fata celorlalti, a intelege ca iubirea demonstrativa si declarativa, poate aduce influente benefice asupra sa,ar putea fi pietrele de hotar in cladirea relatiei mult dorite.

Venus în Vărsător. Prefera relațiile platonice, fiind mai mult rece și detașat de sentimente. Prietenos din fire nativul urăște, in adâncul inimii sa fie constrâns. Va atrage persoane nonconformiste, care ies din tipare, din dorința de a nu se complace intr-o relație plictisitoare. Insa de preferat este, sa caute noul in alt domeniu si sa înțeleagă, ca o relație crează o legătura spirituala, in care merita investita cat mai multa rabdare.

Venus în Pești (semnul în care planeta se simte în exaltare, mai bine decât la ea acasă, ea fiind asemeni unui musafir ce se simte perfect acasă la ceilalți). Milos si tandru din fire, nativul deține o mare capacitate de sacrificiu, din dorința de a nu-l răni pe partener, sensibilitatea sa fiind percepută atractiv. Este un norocos in a atrage persoanele potrivite, relațiile/partenerii fiind ușor de găsit ( practic ii cad la picioare). Analiza pertinenta a sentimentelor poate fi o cale de selecție a partenerului potrivit. Si ca sa glumim putin, acești nativi pot fi cei ce au gasit si băut potiunea magica menționata la începutul articolului.

Exista posibilitatea, sa nu va regasiti in totalitate in descrierea facuta. Trebuie sa intelegem, ca harta natala este un cumul de energii iar prezentarea separata a unei mici parti din intreg, nu poate defini in totalitate situatii/stari, cu care ne confruntam in acest domeniu, o analiza in detaliu fiind necesara. Informatiile prezentate mai sus, sunt scoase din acest context, ele fiind considerate doar un punct de plecare in orice analiza astrologica personala.

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

facebook: Astrologie de suflet

10330412_4842626359063_5485296709244898819_n

ro_RORomanian