Unde ne situam pe spirala evolutiei???

12661894_10201341129405755_4622248600823930860_n

DE CE MA AFLU EU AICI, CE TREBUIE SA FAC............. LA A CATA REINCARNARE MA AFLU?

O mare de căutări ne încearcă, care mai de care mai rasunatoare, insa daca reusim, sa trecem prin filtrul mintii, toate informațiile ce ne bombardează in momentul de fata, vom ajunge la o concluzie clară: NIMENI SI NIMIC NU NE POATE SPUNE SI NU PUTEM STI cu exactitate, unde ne aflam pe spirala evoluției, DAR putem primi cateva indicii clare, daca LOCUL pe care ne situam este mai jos sau mai sus (cat de sus/jos ne-am putea situa insa, ramane de vazut in cele ce urmeaza).

Numerologia, alături de astrologie, încearcă si ea la randul ei, sa ne arate calea noastra in existența actuala. Se presupune ca evoluția noastra este realizată in spirala si daca luam in considerare numerele principale de l la 9 (însumând simplu ziua, luna si anul nașterii si reducand totul la o cifra încadrată între 1 si 9: de exemplu un nativ nascut la 14.01.1978 va avea numarul destinului 1+4+0+1+1+9+7+8= 31, 3+1=4, deci 4 este calea destinului, insa in conditiile, in care numarul rezultat, in cazul nostru 31 este 11, 22 sau 33 nu il mai reducem la o singura cifra) cu toți vom afla un numar, numit si calea destinului sau a vieții.

Deci pare simplu sa aflam aceasta cale a vieții, insa CUM realizam, unde ne aflam pe scara evoluției, asa cum spuneam? Sa începem in primul rand, cu o scurta descriere a numerelor, pentru ca in final sa ințelegem, cum se traduce evoluția, pentru fiecare nativ in parte.

Exista doua cai ale destinului, pe care le poate adopta un nativ: calea ușoară sau calea grea. Calea grea ar presupune munca multă din partea acestuia, preluând caracteristicile pozitive ale numărului si lucrând spre binele lui si al celorlalti, pe cand cea ușoară nu prea, aceasta mai degraba stagnand evolutia si readucandu-l intr-o bucla din cadrul aceluiasi destin numerologic, care se poate repeta la infinit- pana cand acel nativ va intelege lectia si va adopta calea grea si cea recomandata evolutiei lui.

Si astfel sa pornim la drum, printre descrieri nenumarate, care insa au un scop precis, sa ne intrebe pe fiecare in parte, daca ne situam pe calea grea sau usoara, daca am ales calea spre evolutie sau stagnare, situandu-ne mai sus sau mai jos pe spirala.

Numărul 1 asociat in astrologie Soarelui. Il prezintă pe nativ ca lider innascut, puternic, ambitios, activ, ajutat de acest număr puternic. Calea grea presupune ambitie si impulsivitate controlate, activitate fara epuizare, manifestarea puterii neingradind pe ceilalti, iar cea ușoară  ne poate prezenta acest nativ ca adoptând puterea prin tiranie, fiind adesea nemilos si incapatanat, egoist, critic excesiv, cariera primind un loc fruntaș in alegerile lui si in detrimentul celorlalte planuri, având de suferit mai ales planul personal si relațional.

Numarul 2 asociat in astrologie Lunii. Nativii cu aceasta cale sunt oameni pasnici, pasivi, adesea cu înclinații artistice. Ei se gândesc mai mult decat actioneaza, colaboreaza bine, nu sunt foarte inventivi, au insa farmec si intuiție, sunt toleranti, sociabili, adaptabili.  Calea grea este cea prin care ei isi folosesc diplomatia in mare parte, actioneaza mult mai mult, castigand o mai mare incredere in fortele proprii, neavand nevoie de aprobarea unei alte persoane tot timpul. Cei care adopta calea ușoară insa, vor avea tendința de a fi vicleni, schimbători, depresivi, hipersensibili, banuitori, indecisi.

Numarul 3 asociat in astrologie planetei Jupiter. Acești nativi sunt energici, talentati, amabili, creativi, cu multe reușite in ceea ce întreprind, sunt independenți si dornici de a deține controlul. Calea grea este descrisa de modul in care isi folosesc energia si controlul, in realizarea telurilor. Calea ușoară adoptată poate fi cea, in care ei impun celorlalti părerile lor, cea in care detin o mare doza de superficialitate, manifestata prin neatenție la lumea exterioara (ramanand in admiratia vietii lor interioare), putand fi mincinosi, vanitosi.

Numarul 4 asociat in astrologie planetei Uranus. Nativii cu acest număr sunt stabili si practici, eficienti, cu o enorma rezistența. Numărul 4 (daca luam in considerare, ca o latura o vede pe cealaltă intr-un patrat) ii determina sa vada/manifeste tot timpul un punct de vedere opus, aruncandu-i astfel, fara sa vrea in sfera rebelilor si a nonconformiștilor. Se pot deseori simți izolați, având prieteni putini. Calea grea necesita munca in a fi practic, de folos si a investi energie in a mentine durabilitatea lucrurilor/relatiilor iar calea usoara adoptata  ii poate face incapatanati, inflexibili, avari, plictisitori.

Numarul 5 asociat in astrologie planetei Mercur. Nativii sunt senzuali, vioi, avizi dupa plăcere, impulsivi, rapizi in gândire, repeziti. Se pricep la a face bani, insa se tem in caz de esec si bat in retragere. Calea grea este cea in care ei isi folosesc toate atuurile pentru a aduce schimbarea in bine, in orice domeniu/relatie sau moment al vietii in care sunt implicati. Calea usoara aleasa poate aduce sensibilitatea excesiva aducătoare de probleme nervoase, impulsivitate si iresponsabilitate, desfranare.

Numarul 6 asociat in astrologie planetei Venus. Acest numar aduce cu sine iubirea familială, fidelitatea, seriozitatea. Sunt romantici si devotati in dragoste, avand o mare iubire si atractie pentru frumos. Calea grea aminteste de a armoniza cu puterea lor totul in jur, de a se adapta cu usurinta oamenilor cat si situatiilor, insa daca urmează calea ușoară acesti nativi tind sa fie extrem de incapatanati, sa se amestece cu vehementa in treburile celor din familie si prieteni, sa barfeasca, sa fie gelosi, anxiosi, intoleranti.

Numarul 7  asociat in astrologie planetei Neptun. Oamenii născuți sub acest semn au adesea înclinații spirituale, filozofice, chestiunile ce țin de material neinteresandu-i in mod special. Pot avea puteri paranormale, fiind intuitivi. Calea grea ii indeamna spre intelepciune, spre o intelegere mistica a lucrurilor si oamenilor. Calea ușoară ii poate determina pe aceștia sa fie introvertiti, rezervati, cinici, sarcastici, polemici, tristi, tipicari.

Numarul 8  asociat in astrologie planetei Saturn. Reprezentând dublul lui 4, preia si contradicțiile si razvratirile acestuia, putand fi asociat cu mâhnirea dar si cu succesul in societateDețin trăiri intense interioare, insa ramân neînțelesi de cei din jur. Sunt oameni inteligenti, de incredere, energici, ambitiosi.  Calea grea ii indeamna la organizarea lucrurilor, implicand in mod eficient si pe ceilalti, ii indeamna sa fie cat mai corecti in a manifesta puterea, fara intrigi la tot pasul. Situatiile ivite in care vor trebui sa ajute pe ceilalti (exceptand familia) dezinteresat (chiar si cu bani), vor contribui si ele la aceasta alegere. Calea ușoară ii poate trăda prin atitudinea rece afisata, prin dominare, dorinta de putere, razbunare, lipsa scrupule, materialism excesiv, egoism.

Numarul 9  asociat in astrologie planetei Marte. Nativii sunt niște luptători, ies mai tot timpul victoriosi, filantropi, buni, fideli, plini de compasiune. Calea grea este cea in care acestia isi folosesc trasaturile mentionate, in a ghida pe cei din jur spre o dezvoltare spirituala, fiind aleasa de cei, care dețin inalte calități de curaj si iubire pentru ceilalți. Calea ușoară poate fi preluată de cei certareti din fire, materialisti, egoisti, posesivi, indiscreti.

Numerele maestre 11, 22,33

Numarul 11, numărul constiintei mistice. Nativul este tot timpul in căutarea unui echilibru între bine si rău, intuitiv, idealist, generos. Calea grea este cea in care el poate împărtăși cu ceilalți viziunile si generozitatea sa, utilizând forța fizica si psihică de care dispune un slujba binelui. Calea ușoară il arunca intr-o existența in care atributele mentionate mai sus nu își au locul, o viața in care numarul maestru 11 se reduce la calea vieții numerologica 2 (1+1) sentimentul de inutilitate si regretul energiei interioare irosite, aruncându-l in depresie si suferința interioară, izolare si prada iluziilor.

Numarul 22, numarul constructorului invatator. Nativul detine o forța de organizare, autoritate, competenta. Calea grea ne vorbește despre un nativ care ii influenteaza pe ceilalți in bine, care urmărește un scop, ce poate ajuta pe ceilalți, care învață tehnici de construire a unui viitor pe baze reale si corecte, care are spirit de echipa si ne învață cum sa conviețuim pe baze solide. Calea usoara insa, aduce egocentrism, oameni care muncesc prea mult cu puțin folos, materialism excesiv. Si acest număr maestru ajunge sa traiasca pe aceasta cale simpla un destin simplu 2+2=4, cu toate atributele lui, insa la fel ca numarul anterior, cuprins de regrete si manifestând o tristete si o nemultumire din nefolosinta energiei interioare.

Numarul 33, ne vorbește despre iubire neconditionata si manifestarea ei. Nativii care aleg calea grea sunt ancorati in intelegerea profunda a celorlalti, se sacrifica pentru ceilalți. Este extrem de greu sa fii in pielea lui Dalai Lama, căci despre tiparul acesta de nativ ar fi vorba, cand ne gândim la acești nativi. Ii regăsim pe majoritatea insa alegând calea  lui 3+3=6 , cu atributele caii destinului mentionate la acest număr. Asemeni celorlalte numere maestre, care nu reușesc sa manifeste in exterior energia imensa interioara, acești nativi ajung la frustrare si nesiguranța, nemulțumiți de ce le oferă viața.

Concluzionând, exista posibilitatea sa intalnim un nativ, care are o cale a vieții 8 , 9 sau chiar numar maestru, care prin acțiunile si alegerile lui, demonstreaza, alegand calea usoara, ca este încă la începutul spiralei, iar un nativ care este sa spunem calea 1, 2 sau 3, poate sa arate calități, ce il transpun mai sus, de un numar mai mare, vizualizandu-l pozitionat pe spirala înaintea acestuia, demonstrând încă o dată puterea enorma a cestor numere.

Așadar, nu neaparat un număr mare, ne si indica si o poziție mai înalta pe spirala, intelepciune si înțelegere, iubire neconditionata si capacitate de a cuprinde adevăruri. Este prea posibil sa ia lectii de la un număr mic, (numar care insa transpune nivelul de înțelegere la care a ajuns, datorita alegerii unei cai grele), ajungând net superior acestuia.

Toate numerele au șansa sa demonstreze, ca pot ridica posesorul deasupra, il pot ajuta prin prisma trăsăturilor imprimate sa meargă mai departe, alegerea fiind întotdeauna a acelui suflet (detinand liberul arbitru).

De asemenea, anii noștri personali (calculati însumând ziua de nastere, luna de nastere si anul in care ne aflam) sunt si ei diferiti, anuntand odata cu terminarea ciclului de 9 ani, o urcare a noastra către o alta percepție, poate intelepciune, ce ne aduce o încercare diferită de a înțelege si aplica lucrurile. Ca de exemplu sa spunem ca anul acesta nativul se afla in anul personal 6, cu exact 9 ani in urma s-a aflat in același an personal, insa la o vârsta cu 9 ani mai tanara, fiind posibil ca relațiile cu ceilalți sa i se fi părut dificile, insa la vârsta actuala atasamentul de persoane/ situații s-a schimbat, percepția s-a schimbat si odată cu ele si reacțiile lui. Poate nu mai este acum înclinat către risipirea energiei inutil in treburile gospodărești, poate reuseste sa integreze mult mai bine energia acelui an, prin grija corect orientata, sau poate pur si simplu realizează, ce trebuie sa faca anul acela cu energia lui 6..., si de aici o creștere.

Una din legile universului spune "Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza".. Asa ca nu ne rămâne decât, sa ne mișcăm......pe VERTICALA, orizontala fiind buna la invatarea lectiilor, la materiile la care unii dintre noi rămânem repetenți.

Cu drag, pentru noi toti

Nicoleta Ghiris

 

 

 

 

 

 

 

 

ro_RORomanian