Pestii-vanatorii de emotii

p145459096233441Atunci cand vorbim despre Pesti, ca si caracteristici generale, gasim o sumedenie de atribute, multe penduland in jurul ideii de emotie.

Pestele este capabil sa te poarte intr-o zi pe culmile cele mai inalte ale muntilor, numai pret de o secunda, pentru ca mai apoi, prin schimbarea starii lui de spirit, sa te cufunde adanc in interiorul oceanului, observand in ochii sai, ca lumea sa e pregatita pentru visare.

Pestele-iubitorul iubirii iubire, definind esenta si anume ca pestele iubeste de fapt ideea de iubire. El alege sa iubeasca mereu, dar sa primească iubirea atunci si doar atunci cand vrea el, dorind prin toti porii iubirea ta, însotita si de putina indiferenta. Este intr-adevăr un cautator de indiferenta, dar numai pentru putin timp, aceasta avand rolul de a-l stimula si reaprinde flacara, alimentând doar demonstratia modului sau de a te iubi.

Pestele - este un vanator de emotii contradictorii.

-"Sunt capabil sa iubesc neconditionat"-va replica tot timpul un peste. Este adevarat, avem un semn, care este capabil de aceasta iubire. Este un semn stins de ura, indiferenta majora, agresivitate, insa daca este ranit, are capacitatea sa iubeasca acea persoana in continuare. Poate va alege sa nu mai ramana alaturi de ea, insa de iubit tot o va iubi. Ceea ce il aduce pe el in pragul afirmatiei iubirii neconditionate, este faptul ca Peștele nu uita EMOTIA iubirii trăite si de aici si aceasta percepție.

Discutand cu Peștii, poti afla usor, ca perceptia lor de a vedea lucrurile, poate fi total diferită de cea a altor semne. Un Peste poate trai o emotie intensa, doar privind cum lumina razelor soarelui, ce strabate printre ramurile unui copac (asemenea picturii alăturate), da valente de neimaginat acestui copac, perceput fiind nu copacul in lumina soarelui, ci trairea bucuriei de a vedea, un copac graitor de emotie si bucurie. Greu de explicat in cuvinte si vecin cu nebunia, vor spune multi dintre cei care vad, doar un simplu copac inundat de lumina.

Asa cum spuneam despre noi toți cei din acest semn, ne putem foarte usor pierde in trairi nenumărate, empatii cu situatiile traite de ceilalti, in loc sa recurgem la ceea ce se asteapta universul de la noi, sa traim in echilibru emotia, lasand loc intelegerii profunde a starilor, situatiilor si oamenilor, neconfundand dorinta de a iubi sanatos cu preluarea de sentimente reziduale, in cautarea necontenita a acesteia in tot si toate.

Ceea ce trebuie sa învățăm, este sa lăsam pe ceilalți sa ne iubească, asa cum pot si vor ei, ințelegând  ca asa cum noi avem modul nostru de a iubi si a fi iubiti, asa si ceilalți au propria lor percepție asupra iubirii. Trebuie sa luam ceea ce ni se oferă si sa transformam in ceea ce ne dorim noi. In asta consta alchimia iubirii pentru un Peste, sa încetam sa căutam si sa așteptăm de la ceilalți o iubire, pe care nici măcar noi nu o putem explica in termeni concreti celorlalti.

Acest articol este scris de un Peste si este dedicat tuturor din zodia Pești, acum ca soarele a poposit dupa un an din nou la noi in semn, dar si celor ce s-au regăsit in descrierea de mai sus (celor care dețin in harta natală un element important in aceasta zodie: luna, ascendent, Venus), si nu in ultimul rand, celor care au orice fel de relație cu un semn pesti si ii pot astfel înțelege.

Cu drag pentru iubire si intelegerea profunda a ei,

Nicoleta Ghiris

 

 

ro_RORomanian