Zodie – element= o relatie interioara surpriza

12654228_10201341127205700_7508427919526713656_nVoi relua ideea articolului despre astrologia chinezeasca si ma voi axa pe elementul anului in care ne-am născut, fiecare dintre noi.

Din propriile observatii asupra nativilor, cu care am interactionat, reiese faptul ca, pe langa zodia corespondenta anului nașterii, o importantă capitala o are si elementul in care ne situam la momentul nașterii, dar si cel ce guvernează zodia respectiva, creandu-ne prin prisma relatiei dintre ele, mult tumult interior, sau dimpotriva o asa-zisa "usurare sufleteasca".

In lunga descriere, voi avea drept aliat aceasta compatibilitate dintre elemente si cum trebuie sa o privim.

La o simpla interogare pe internet a anului chinezesc in care v-ați născut (introducand data si anul nasterii), va reiesi zodia si elementul corespunzător. Mai simplu insa, este sa ne luam dupa regula potrivit căreia, elementele se succed din doi in doi ani, respectând ultima cifra a anului in care v-ați născut, excepție făcând nativii născuți in luna Ianuarie si chiar început de Februarie (moment in care anii chinezesti se schimba, acestia trebuind sa se uite mereu la elementul precedent anului nasterii lor). Pentru restul insa regula de baza este dupa cum urmeaza:

daca ultima cifra a anului nașterii este următoarea

0 sau 1  elementul este Metal

2 sau 3  elementul este Apa

4 sau 5 elementul este Lemn

6 sau 7 elementul este Foc

8 sau 9 elementul este Pământ

Pentru o mai buna exemplificare, in articolul meu de anul acesta (Anul maimuței-elementul surpriza) am trasat ideea conform căreia, zodia acestui an se simte bine la origini, in elementul Metal, element ce o face, cum spuneam invingatoare, insa asa cum spuneam este important si elementul anului in care ne regăsim in prezent (ex. Anul acesta este anul maimuței de foc, așadar cei născuți in ani de metal, chiar si maimuța de metal vor resimti anul ca fiind un an mai dificil).

Observam deci importanta elementului anului nasterii versus elementul guvernator al zodiei noastre (important pentru interiorul nostru) versus elementul anului prezent, toate importante pentru perceptia exteriorului.

Astazi ne vom ocupa numai de compatibilitatea intre elementul nasterii si elementul guvernator al zodiei noastre, asadar ne va interesa relatia noastra INTERIOARA. Astfel vom analiza cum zodie dupa zodie vom afla acest element pentru fiecare in parte, element ce va face din nativul din zodia respectiva, ce detine la nastere acelasi element, un învingător, avand potentialul marit si o mai mare usurinta in a-si atinge scopurile, contrar celor din zodii cu un element mai puțin compatibil sau incompatibil cu elementul guvernator ," ÎNVINGĂTOR".

 

Astfel vom parcurge in continuare zodiile guvernate, trei cate trei de acelasi element:

Sobolan, Bou si Mistreț- guvernate de elementul APA

APA- APA

Aceste zodii detin elementul apa ca si element definitoriu, guvernator, element in care acesti nativi se simt INVINGATORI- Apa ii face pe acesti nativi flexibili, plini de intuitie, creativi, sensibili.

Daca esti un nativ in zodiile mentionate (Sobolan, Bou sau Mistret), nascut si in elementul apa, lucrurile in viata se pot derula, ajutat fiind de toate atributele acestui element, mentionate anterior. Esti un nativ, ce nu va cunoaste oprelisti in viata, ce va aluneca, precum apa, printre pietre, croindu-si loc rapid, catre telul propus. Atentie insa la o potential torent de sentimente reziduale, obtinute de la ceilalti/ stari profunde ivite de-a lungul parcurgerii acestui drum ales de tine.

APA- METAL

Daca te-ai nascut in elementul Metal si esti nativ (Sobolan, Bou sau Mistret), vei fi un nativ plin de ambitie, incapatanare, poate caracterizat de rigiditate, cu o forta interioara nemaipomenita. Apa, elementul guvernator al acestor zodii (Sobolan, Bou sau Mistret), ii va crea nativului cu element Metal un cadru, in care sa isi exprime mai usor sentimentele, deoarece metalul prin materialism poate rata frumusetea vietii. Acesti nativi vor avea o relatie inter-elemente, interioara, de ajutor reciproc, cu micile ajustari mentionate.

APA- LEMN

Daca te-ai nascut in elementul Lemn si esti un nativ (Sobolan, Bou sau Mistret) te vei regasi in descrierea atributelor flexibil, generos, idealist. Apa, elementul de baza al acestor zodii, ii va crea acestui nativ un cadru in care sa se exprime mai usor, sa dezvolte empatia. Acesti nativi vor avea o relatie inter-elemente, interioara, de real ajutor reciproc.

APA- FOC

Daca te-ai nascut in elementul Foc, si esti un nativ (Sobolan, Bou sau Mistret), esti impulsiv, nerabdator, agresiv. Apa, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ o lupta interioara, deoarece focul fierbe apa, iar apa stinge focul. Relatie interioara dificila. Este necesara intelegerea si atenuarea impulsivitatii, potentiala orientare a ei catre creativitate.

APA- PAMANT

Daca te-ai nascut in elementul Pamant, vei fi un nativ (Sobolan, Bou sau Mistret) ambitios, responsabil, rabdator, logic. Apa, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ o poarta catre exprimarea sentimentelor, deoarece pamantul are mare nevoie de apa, insa in mari cantitati il poate elimina/inlatura, deoarece le poate percepe cu greutate. Relatie interioara dificila. Este necesara totusi echilibrarea sentimentului de logica cu sensibilitatea si exteriorizarea sentimentelor, acestea putand crea impreuna un nativ plin de creativitate.

 

Tigru, Iepure si Dragon- guvernate de elementul LEMN

LEMN- LEMN

Aceste zodii detin elementul lemn ca si element guvernator, element in care acesti nativi se simt INVINGATORI- Lemnul ii face pe acesti nativi flexibili, generosi, idealisti.

Daca esti un nativ in zodiile mentionate (Tigru, Iepure sau Dragon), nascut si in elementul lemn, lucrurile in viata se pot derula ajutat fiind de toate atributele acestui element. Esti un nativ ce nu va cunoaste oprelisti in viata, ce va invinge orice obstacol, asa cum flexibilitatea lemnului, arata ca telul propus poate fi atins prin nenumarate mijloace. Mare atentie la acest element, care insa poate fi insotit de lene si amanare a telurilor. Echilibru in a fi perseverent scopului propus!

LEMN- METAL

Daca te-ai nascut in elementul Metal, esti un nativ (Tigru, Iepure sau Dragon) plin de ambitie, incapatanare, poate caracterizat de rigiditate, cu o forta interioara nemaipomenita. Lemnul, elementul guvernator al acestor zodii (Tigru, Iepure sau Dragon), ii va crea nativului un cadru de manifestare interioara destul de dificil, macinat de indoieli intre ganduri umanitare si ganduri egocentriste, solitudine. Sa nu uitam ca metalul prin materialism poate rata frumusetea vietii. Relatie interioara ce necesita o mare lupta din partea acestor nativi, pentru a echilibra fortele si a nu distruge prin oscilare.

LEMN- APA

Daca te-ai nascut in elementul Apa, esti un nativ (Tigru, Iepure sau Dragon) flexibil, plin de intuitie, creativ, sensibil. Lemnul, elementul guvernator al acestor zodii (Tigru, Iepure sau Dragon), ii va crea nativului acesta un cadru, in care exprimarea sentimentelor sale sa fie  insotita uneori de idealism. Relatia interioara de ajutor reciproc, apa contribuind la aducerea compasiunii si a usurintei in exprimare, iar lemnul aduce stabilitate si capacitate de atingere a scopului propus.

LEMN -FOC

Daca te-ai nascut in elementul Foc, si esti un nativ (Tigru, Iepure sau Dragon), esti impulsiv, nerabdator, agresiv. Lemnul, elementul guvernator al acestor zodii, ii poate crea acestui nativ o lupta interioara, deoarece focul arde lemnul, insa doar in situatii de dezechilibru interior, nativul poate sa actioneze sub impuls, dovedind totodata inflexibilitate. Insa gandind prin prisma faptului ca, focul vine pe de o parte cu energie si entuziasm, se poate îmbina perfect la un moment dat cu flexibilitatea lemnului rezultand astfel o relatie interioara de ajutor reciproc, focul ajutand la grabirea procesului de transformare interioara.

LEMN- PAMANT

Daca te-ai nascut in elementul Pamant, esti un nativ (Tigru, Iepure sau Dragon) ambitios, responsabil, rabdator, logic. Lemnul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ un cadru de dezvoltare si expunere sociala pe baze solide. Relatia interioara poate avea de suferit in momentul in care parte precauta a nativului incepe "sa se certe" cu partea expansiva, comunicativa a acestuia. Este necesara in acest caz echilibrarea sentimentului de idealism cu cel de de realitate.

Sarpe, Oaie si Cal guvernate de elementul FOC

FOC- FOC

Aceste zodii detin elementul foc ca si element guvernator, element in care acesti nativi se simt INVINGATORI- Focul ii face pe acesti nativi creativi, plini de dinamism, agresivi, impulsivi, ambitiosi, de cele mai multe ori nerabdatori.

Daca esti un nativ in zodiile mentionate (Sarpe, Oaie sau Cal), nascut si in elementul foc, lucrurile in viata se pot derula ajutat fiind de toate atributele acestui element.Esti un nativ ce nu va cunoaste oprelisti in viata, ce va invinge orice obstacol, asa cum focul arde totul in jur, croindu-si cale rapida catre telul propus. Mare atentie la acest element, care poate distruge totul in jur intr-o clipa, daca nu este folosit cu masura. Echilibru in a alege momentele potrivite, oamenii potriviti si intensitatea necesara oricarui scop propus!!

FOC- PAMANT

Daca te-ai nascut in elementul Pamant, esti un nativ (Sarpe, Oaie sau Cal) ambitios, responsabil, rabdator, logic. Focul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ un cadru de dezvoltare rapida pe baze solide. Relatie interioara benefica. Este necesara totusi echilibrarea sentimentului de impulsivitate cu cel de de stabilitate.

FOC- METAL

Daca te-ai nascut in elementul Metal, esti un nativ (Sarpe, Oaie sau Cal) plin de ambitie, incapatanare, poate caracterizat de rigiditate, cu o forta interioara nemaipomenita. Focul, elementul guvernator al acestor zodii (Sarpe, Oaie sau Cal), ii va crea nativului un cadru de manifestare interioara destul de dificil, macinat de indoieli si ganduri machiavelice. Sa nu uitam ca metalul prin materialism poate rata frumusetea vietii. Relatie interioara ce necesita o mare lupta din partea acestor nativi, pentru a echilibra fortele si a nu distruge prin incapatanare, topind sanse reale de afirmare rapida.

FOC- APA

Daca te-ai nascut in elementul Apa, esti un nativ (Sarpe, Oaie sau Cal) flexibil, plin de intuitie, creativ, sensibil. Focul, elementul guvernator al acestor zodii (Sarpe, Oaie sau Cal), ii va crea nativului acesta un cadru dificil, in care exprimarea sentimentelor este greoaie, nativul osciland in corecta lor apreciere. Relatia interioara este ingreunata de aceste sentimente ce penduleaza, sansa rezolvarii tumultului intern fiind corecta apreciere a momentului in care ne vom exprima aceste sentimente,impulsivitatea fiind buna in ajutorarea nativului, in a nu amana la infinit un anumit moment prielnic exprimarii.

FOC- LEMN

Daca te-ai nascut in elementul Lemn, esti un nativ (Sarpe, Oaie sau Cal)  flexibil, generos, idealist. Focul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea nativului un cadru, in care prin impulsionare, dinamism, sa inlature asteptarea situatiilor prielnice, prezenta doar din prea marele lor idealism. Relatie interioara de ajutor reciproc.

Caine, Cocos si Maimuța guvernate de elementul Metal

Aceste zodii detin elementul metal ca si element guvernator, element in care acesti nativi se simt INVINGATORI- Metalul ii face pe acesti nativi ambitiosi, incapatanati, poate caracterizati de rigiditate, cu o forta interioara nemaipomenita.

METAL- METAL

Daca esti un nativ in zodiile mentionate (Caine, Cocos sau Maimuta), nascut si in elementul METAL, lucrurile in viata se pot derula, ajutat fiind de toate atributele acestui element. Esti un nativ ce nu va cunoaste oprelisti in viata, ce va invinge orice obstacol, asa cum duritatea metalului o demonstreaza, croindu-ti cale rapida catre telul propus. Mare atentie la acest element, care in exces poate sa va distruga sanatatea prin rigiditate si incapatanare in atingerea unui scop, care insa poate sa nu fie bine evaluat. Echilibru in analiza alegerii corecte a unui anume scop.

METAL- FOC

Daca te-ai nascut in elementul Foc si esti un nativ (Caine, Cocos sau Maimuta), esti impulsiv, nerabdator, agresiv. Metalul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ o lupta interioara, deoarece focul topeste metalul. Relatie interioara dificila. Este necesara intelegerea si atenuarea rigiditatii, focul ajutand la grabirea procesului de transformare interior.

METAL- APA

Daca te-ai nascut in elementul Apa, esti un nativ (Caine, Cocos sau Maimuta) flexibil, plin de intuitie, creativ, sensibil. Metalul, elementul guvernator al acestor zodii (Caine, Cocos sau Maimuta), ii va crea nativului acesta un cadru, in care exprimarea sentimentelor sale sa fie  corecta, renuntand la  parerile altora, devenind mai putin influentabil. Relatia interioara de ajutor reciproc, apa contribuind la transpunerea nativului spre o lume mai putin rigida si materialista.

METAL- PAMANT

Daca te-ai nascut in elementul Pamant, esti un nativ (Caine, Cocos sau Maimuta) ambitios, responsabil, rabdator, logic. Metalul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea acestui nativ un cadru de crestere interioara, oferind multe oportunitati de dezvoltare de care elementul pamant are mare nevoie. Relatie interioara benefica.

METAL- LEMN

Daca te-ai nascut in elementul Lemn esti un nativ (Caine, Cocos sau Maimuta) flexibil, generos, idealist. Metalul, elementul guvernator al acestor zodii, ii va crea nativului un cadru de lupta interior. Vor fi momente in care balanta actiunilor acestor nativi va inclina catre flexibilitate si sociabilitate si vor exista momente in care vor dovedi tenacitate dar si nevoie de singuratate. Aceasta oscilare poate duce la mult tumult.

 

Exact ca si la aceasta analiza, a ceea ce se petrece in interiorul nostru, este posibil sa observați in cazul compatibilitatii intre zodiile din zodiacul chinezesc, ca va regăsiti intr-un semn compatibil cu alt semn zodiacal chinezesc, dar din cauza elementelor incompatibile (ex .nativ cocos metal cu nativ sarpe foc, zodiile sunt compatibile insa elementele nu) sa aveți probleme de comunicare, sau de orice alta natura.

Este bine, deci sa nu pierdem din vedere aceasta importantă compatibilitate intre elemente, ea făcând diferența între zodiile compatibile care totusi, nu se înțelegDaca insa ne regăsim in situația in care zodiile sunt incompatibile, potențiala compatibilitate a elementului, nu va putea atenua divergentele semnelor, făcând relația de evitat.

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

pagina facebook: Astrologie de suflet

 

 

ro_RORomanian