A avea sau a nu avea, ce ne dorim in existenta noastra

p145565947272070Pornind de la deciziile noastre referitoare la, ce ne dorim sa traim in existenta noastra, ne vom presara si in harta natala unele predispozitii, catre un anumit domeniu.

Unii isi aleg sa aiba o viata sentimentala bogata, sa fie iubiti, altii isi doresc sa aiba parte de o cariera bogata, altii poate isi doresc cate putin din toate, iar altii aleg sa inteleaga, cum este sa nu detii anumite lucruri/ sentimente etc.

Mi-a venit in minte o istorioara cu iz de legenda, pe care am citit-o acum cativa ani, care ne povesteste despre intalnirea dintre sufletele pregatite sa exploreze dimeniuni mai mici, cum ar fi cea in care ne situam. Acestea la intanirea cu Dumnezeu, isi manifestau dorinta sa simta deopotriva bucuria, dar si tristetea, regretul, despartirea etc, sentimentele negative neavandu-si  locul in dimensiunile inalte. Dumnezeu le-a intrebat, care dintre ele sunt dispuse, sa coboare in aceasta dimensiune iar unul dintre suflete a fost nerabdator sa vina primul, insa pentru asta avea nevoie de un alt suflet, care sa il faca sa simta, ce isi dorea el, sa vada cum este sa fie divortat si astfel un alt suflet se infatiseaza, spunand ca este pregatit sa il "ajute", sa experimenteze ce si-a propus. I s-a comunicat, ca odata cu "amnezia nasterii "nu isi va mai aminti nimic, din ce si-a propus, ca va interveni ego-ul care ii va alimenta poate dorința de a rămâne căsătorit. I s-a cerut acceptul ca acest suflet prieten in dimensiunea inalta, sa il chinuie pe Pamant, sa il puna in situatii, in care el sa simta cu adevarat mahnirea. Rugamintea sufletului care venea in ajutor a fost insa, sa nu se supere pe el, odata experimentand toate aceste sentimente, el fiind venit doar sa il ajute.

Tinand cont de aceasta istorioara, care ne poate aduce o alta perspectiva asupra dorintelor sufletului nostru in dezacord cu ego-ul, (pe care il crestem aici in aceasta dimensiune), putând  sa reconstruim relatiile cu cei din jur, considerand ca noi nu suntem victime in relatiile de orice fel si ca este posibil ca aceasta sa fi fost dorinta noastra, catre celalalt suflet.

Iar referitor la alte dorinte ale noastre, de a fi cu cineva, de a avea copii, de a avea frati, de a face cariera, de a avea bani etc, exista posibilitatea ca sufletul nostru, sa fi dorit altceva pentru noi si ne si ofera conjuncturile favorabile trairii experientei necesare intr-un anumit moment. Si daca ne gandim si din perspectiva faptului ca, daca pentru a ne multumi cererea, acel suflet ce a venit pentru noi alegand sa fie langa noi in chip de prieten si nu iubit cum dorim noi acum, in chip de mama si nu copilul nostru, in chip de amic si nu frate, experientele tot le vom trai, asa cum am ales initial.

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

 

 

 

 

ro_RORomanian