„Platim chirie” scumpa, pentru partea intunecata din noi

image

 "Universul nu este bun sau rău...el pur si simplu ESTE".

Asa cum universul este alcătuit din intuneric (gauri negre) si lumina, yin si yang, etc, asa si noi in interior respectam aceste componente. Ideea generală este sa nu ne temem de intunericul din noi si sa ne aplecam asupra înțelegerii corecte a acestuia si orientarea lui ușor catre lumina.

De reținut faptul ca, atunci cand avem un gând negativ sau am rostit o vorba urâta, ar trebui sa o contrabalansam cu zece bune, pentru a păstra un echilibru. Si daca totul necesita echilibru in univers, atunci haideti sa ne echilibram si noi părțile noastre negative. Si ce credeți, reusim sa echilibram exact cu părțile noastre pozitive. Sunt convinsă ca detinem fiecare dintre noi o resursa inimaginabilă de bunătate, si lumina, fiind dotati cu ea pentru echilibrare si nu pentru admiratie, sau căutarea disperata a confirmarilor prin aprecierile si laudele celor din jurul nostru.

Este momentul sa acționam si daca este momentul haideti, sa vedem, ce spune astrologia despre părțile noastre intunecate, pline de trăsături, pe care nu le ințelegem, de frici care ne coboara in vibratie, dorind sa le tinem ascunse in cămăruțele noastre interioare. Avem o aplecare asupra negarii intunericului, caruia cu toții ar trebui mai bine, sa ii oferim lumina, pentru ca de fapt, pe un element in opozitie  il defineste chiar absenta celuilalt element (intuneric= absenta luminii) si trebuie sa ii acordam înțelegere suficientă, pentru a putea conviețui alături de partea noastra pozitivă.

Vom observa la noi, nu numai o reticenta, in a aduce la suprafața aceste părți negative, dar gandul ca o negare a lor, le poate adânci si mai mult intr-o cămăruță a sufletului, unde închise cu sute de lacate, speram ca intr-o buna zi sa dispara. Ei, dispariția lor nu se va intâmpla asa, inchizandu-le cu lactate subrezite de vreme si cu cat stam mai mult, cu atât balanța poate sa incline catre ele, noi rămânând simpli spectatori neputinciosi, atragând numai experiente negative, care sa le puna si mai mult in valoare pe acestea.

Sa recunoaștem cu tărie, ca de multe ori, noi am fost cei, care le-am ascuns, ca nu cumva cei din jur sa ne judece si le-am ascuns atâta de bine, ca am pornit si o cruciada cu scopul de a le apara. Ele exista in noi, trebuie sa știm doar, cum sa le echilibram, cum sa lăsam lumina sa pătrundă peste ele si nu sa le elimine, ci sa transforme energia lor in ajutorul nostru.

Asadar,sa vedem pentru fiecare dintre noi ce putem realmente înțelege din părțile noastre intunecate si cum putem, sa integram întunericul, fara sa ne mai fie frica de el.

Intru-unul din visele mele s-a repetat prezenta soarelui (pura energie), care imi crea o stare de liniște si țin minte, ca mi-am ridicat privirea catre cer si am spus "Doamne ajuta-ma sa aduc lumina părților mele negative". Desi am transmis catre divinitate aceasta rugăminte de ajutor, totul pornind de la simpla constientizare, eforturile mele de a aduce echilibru, nu vor întârzia sa apară, protejata fiind si de univers.

Pentru a intelege fiecare, ce are de facut, voi menționa acum unele dintre ele, astrologia făcându-ma sa le redescopăr, iar in momentul in care le aduc in discutie, unii dintre nativi sunt refractari sau nu le recunosc, le privesc ca pe un lucru străin, cu toate ca au "platit chirie scumpă" de-a lungul timpului pentru ele.

Sa purcedem deci, in vânătoarea noastra inarmati cu lumina, pentru a pătrunde in camera noastra obscura, unde singuri vom putea sa le privim in fata si sa le ințelegem si integra corect.

In practica astrologica intalnim si posibilitatea de manifestare a laturii negative a semnului, in care se afla zodia voastră, dar si ascendentul, luna etc. Potentialele trasaturi negative ale zodiilor, pe care nu este aparent necesar, sa le manifestati in totalitate cumulat, pot fi:

Berbec: agresivitate, impulsivitate, ostentatie

Taur: posesivitate, gelozie, materialism, lăcomie

Gemeni: superficialitate, dualism, imprastiere

Rac: Capricii, iritabilitate, ipohondrie

Leu: orgoliu, mândrie, aroganta, vanitate, teatralitate, egocentrism

Fecioara: analiza ineficienta, critica, porniri maniace, comportament limitativ, retragere din lume

Balanta: autoindulgenta, snobism, competitivitate bolnavicioasa, combativitate, indecizie, invidie

Scorpion: criticism, fanatism, ranchiuna, distrugere, răzbunare, orgoliu

Săgetător: dualitate, nestatornicie, versatilitate, caposenie

Capricorn: răceala, avaritie, comportament suspicios, dictatura

Varsator: mândrie, individualism, sadism

Pesti: indecizie,  trădare, fanatism, fuga de realitate, masochism

In articolul  Astrologie din suflet pentru suflet, am prezentat cateva moduri de deblocare pentru o parte din trasaturile negative, pentru fiecare zodie in parte.

Prezenta asteroidului Lilith, vorbeste si el (prin prezenta in semn si casa astrologica: domeniul in care se manifesta) despre parte din părțile noastre negative, fricile ascunse din noi, ferecate cu cele o suta de lacate. In acest articol voi descrie doar prezenta in semn a lui Lilith. De asemenea trebuie sa nu uitam ca aceste elemente (Lilith, trasaturi negative ale zodiilor) sunt scoase din contextul unei analize astrologice complete. 

Lilith in Berbec: impulsivitate si violenta, testarea limitelor celorlalti, instabilitate, pasiuni puternice, persoana exploziva si capricioasa, inconstanta. Lumina si integerea adusa asupra lor prin atenuarea instinctelor de impulsivitate, calmarea si respiratia profunda, poate fi o solutie, dificila la inceput, insa in timp poate da roade.

Lilith in Taur: dorința sau refuzul banilor, inconstanta in a admira sau denigra puterea banilor, dificultate in exprimarea senzualitatii, hipersensibilitate, gelozie, posesivitate. Lumina si intelegerea adusa aupra acestora porneste din, a avea incredere in fortele proprii si a nu proiecta asupra celorlalti temeri nefondate in mare parte, constanta in luarea deciziilor.

Lilith in Gemeni: gândire tranșanta, rece, eroare in apreciere corecta, intelect superficial, curiozitate sexuală,  nervozitate, izolare, sentimente doar declarative. Lumina si intelegerea poate porni de la relaxarea mintii prin meditatie (muzica, rugaciuni, liniste etc).

Lilith in Rac: exil, retragere din sânul familiei, tedințe de refulare  a sexualității, sensibilitate mare, refuz al vulnerabilității si partii feminine, infidelitate, nativul se hraneste cu amintiri. Lumina si intelegerea corecta poate porni pentru acest nativ de la incercarea trairii in clipa prezenta si intelegerea vulnerabilitatii, ca pe o cale spre fericire si nu spre angoasa.

Lilith in Leu: respingere iubire, copii, creativitate, ambiția si sexualitatea merg mana in mana, orgoliu, vointa rece, megalomanie, tendințe de a se impune călcând pe ceilalți, tiranie, nativ machiavelic. Lumina si intelegerea poate porni de la exprimarea sensibilitatii, cat mai des cu putinta si a respectarii motto-ului: "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

Lilith in Fecioara: instabilitate psihică si emotionala, blocaj erotic, încercare de a fugi de iubirea oamenilor, refuzul iubirii, obsesie pentru curățenie, datorie, ipohondrie. Lumina si intelegerea porneste de la a zari luminita de la capatul suferintelor, cea care vine la brat cu emotia, incercari din rasputeri in a imbratisa emotia momentelor si pas cu pas si a persoanelor din viata acestira. Sa nu uite spusele:" Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti".

Lilith in Balanta: nevoia de a seduce si de aici alegeri nepotrivite, egoism, frustrare, snobism, dificultate in a se uni cu cineva. Lumina vine impreuna cu alegerea corecta, neinfluentata de cei din jur, de a colabora echilibrat cu ceilalti. Nativul sa nu uite, ca echilibrul e in noi si in a avea incredere in fortele proprii si asumarea deciziilor.

Lilith in Scorpion: nevoie de a seduce, morbid, tendințe spre vrăjitorie, tendințe sadice. Lumina vine sa aminteasca ca emotiile acestea puternice pot fi contrabalansate de bunatate si ajutorarea celorlalti iar impulsurile stopate prin vizualizarea luminii in toate.

Lilith in Sagetator: refuz pentru frontiere, lege, cosmaruri, probleme cu străinii, cenzurarea exprimării libere a sentimentelor, înstrăinare. Lumina intareste convingerea, ca nativul trebuie sa se orienteze catre spiritualitate, si gasirea linistii spirituale si asa echilibreaza balanta.

Lilith in Capricorn: tendința de răceala, sterilitate, predisponizitie spre depresie, sexualitate reprimata, nu știe sa manifeste sentimentele din cauza conflictului între instinct si educația primita in familie, omul datoriei fara a arata sentimente. Lumina porneste de la eliberarea spiritului de dogmele sociale si in puterea de a exprima ceea ce simte.

Lilith in Varsator: trădări, nervozitate, încercări brute, căutare a libertatii absolute, anarhism sexual, probleme de sănătate datorită exceselor. Lumina ajuta nativul in a intelegere libertatea asa cum trebuie. Simetria lucrurilor poate fi plictisitoare, dar in acelasi timp poate aduce frumusete, in schimb ceea ce, nu e simetric poate fi interesant pastrand proportiile, in caz contrar se poate tranforma in hidosenie. A fi altfel si a te razvrati de dragul razvratirii poate atrage cu sine evenimente si neplaceri multiple.

Lilith in Pesti: fuga de realitate, tulburări psihice, insomnii, lipsa de vointa de a pune punct legăturilor dureroase, refugiu in băutura si droguri. Lumina aminteste de asumarea responsabilitatii, de frumusetea faptei si a cuvantului promis, de curaj si putere de a merge mai departe cu pasi inceti dar siguri. A innota contra curentului, nu e tot timpul placut, insa satisfactia reusitei este net superioara efortului depus.

Nu întâmplator ați citit randurile de mai sus, fiind posibil sa fi venit momentul constientizarii laturei intunecate, ce asteapta sa fie luminata. Totul se va realiza cu mult efort depus din partea noastra, insa va merita gandindu-ne ca putem atrage astfel evenimente mai placute odata cu schimbarea interioara.

Imaginea de mai sus ne arată ca putem sa strălucim, in încercarea de a transmite lumina din noi.

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

 

 

 

 

 

 

ro_RORomanian