Modalitatea sa ne construim perioadele favorabile noua

Metafizica chineza defineste șansa, ca pe abilitatea de a mentine magnetismul in concordanta cu cerul (Yang) si pământul (Yin).

Astfel pentru a păstra sincronicitatea între cer, pământ si om, strămoșii chinezi înțelegeau importanta sângelui, considerandu-l ca funcționează ca o ANTENA si cu cat il pastram mai sanatos, cu atat avem capacitatea de a atrage sansa. Este cunoscut de altfel ca, chinezii apelează la importanta adaptării mâncării, sezonului in care ne aflam, genului nostru, vârstei, in concordanta cu yin si yang. Asfel pentru a păstra si menține o corecta curgere a energiei interioare, asa numitul Qi, erau de părere ca, pe langa o buna conduita a ingerarii lente a mâncării, sportul practicat si respirația corecta, pot fi câteva din ingredientele pentru a atrage șansa in viața noastra.

Erau convinsi ca făcând toate acestea, corpul va rezona cu universul si vom fi sănătosi, cu mari șanse sa devenim satelit, pentru primirea si emiterea de mesaje in univers, devenind astfel un canal functional.

In cadrul familiei exista credința ca, suntem conectati între noi prin intermediul sângelui, cunoastem cu toții expresia " sângele apa nu se face ", dar si prin intermediul energiei Qi. Astfel gândeau, ca in momentul in care noi avem grija de cei din familie, atunci avem grija implicit de Qi-ul nostru.

De multe ori am auzit discutandu-se despre energia, pe care o preia, haina pe care o purtam, locul unde ne așezăm, casa unde locuim. Toate lucrurile preiau din energia noastra si implicit ne-o oferă pe a lor. De aceea este bine sa locuim, sa vizitam locuri, care ne fac sa ne simțim bine, sa apelam la simturile noastre, vom obține informatia, ca un anumit loc e benefic si altul nu, având astfel acces la Qi-ul locului respectiv.

Si încă ceva legat de feng-shui, este posibil sa aranjam spațiile in neconcordanta cu cine suntem noi, cu harta noastra astrologica si atunci aranjam spațiul, pentru cu totul si cu totul alta persoana, aducând mai degrabă nesansa in viata noastra.

Astrologia chineza imparte zodiile in Yin si Yang:

Cand vorbim despre Yang, ne gandim la: alb, vara, soare, activ, agresiv, indraznet, fermitate

Principiul Yin enumera urmatoarele: negru, iarna, luna, liniste, creativitate, inactivitate

Sa nu uitam ideograma reprezentarii celor doua principii, alb cu un punct negru imbinat perfect cu principiul negru cu un punct alb, alcatuind cercul fara de inceput sau de sfarsit, explicatia rezida, in a considera ca, desi sunt forte opuse, contin una de la cealalta caracteristici, ce deopotriva le atrag.

Zodiile Yang:  Sobolan, Dragon, Maimuta, Tigru, Cal, Caine

Zodiile Yin: Bivol, Sarpe, Cocos, Iepure, Capra, Porc

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

 

 

 

 

ro_RORomanian