Arta de a ghida energia și a desena viața – Remedii tibetane

Conform Wickipedia, Thogchags sau Thokcha (denumirea tibetană pentru remedii) sunt purtate că amulete de către tibetani, în special de către oamenii din Himalaya, pentru protecție și vindecare spirituală. Create în mai multe forme, ele descriu adesea zeități tantrice, animale sacre, simboluri de bun augur și mantre. Multe reprezintă suporturi rituale, cum ar fi o oglindă. Unele piese pot fi de natură abstractă, iar sensul formei s-a pierdut de atunci.

Reamintesc că toate remediile ce conțin mantre de protecție, funcționează ca o prezență, ce protejează omul sau spațiul locuit. Din moși strămoși suntem obișnuiți și în cultura noastră cu protecții, pe care le amplasăm la uși și geamuri (busuioc, vâsc, etc) pentru ca o anumită energie să fie invitată la noi sau altele pentru a evita unele energii negative. Remediile fac exact acest lucru, doar că unele sunt purtate asupra noastră. Energia trece peste și nu este invitată să rămână sau dimpotrivă, cea pozitivă este invitată să ni se alăture.

Este ideal să avem în casă remedii de protecție împotriva energiilor blocante anuale, ce ne pot predispune la îmbolnăviri, pierderi, accidente și ceartă, însă și unele de potențare și ajutor pentru prosperitate și renaștere.

Din experiența mea practică pe zona astrologică, metafizica chineză ajută la înțelegerea obstacolelor mai ales din hărțile noastre natale, obtacole de a căror deblocare se pot face utile unele amulete, denumite și amuletele hărților. În timpul consultațiilor mele, discut despre evenimente trecute ale vieții din harta în discuție, identificând astfel de momente, realizând și contientizând că această energie, atunci când s-a creat momentul prielnic, a și produs atacul din harta noastră.

Purtând cu noi amuleta/amuletele hărții noastre, chiar și în proximitatea noastră (ca accesorii sau în poșetă, geantă laptop sau în orice articol ce ne aparține), vom crea un câmp de protecție și în momentul în care o anumită energie trece și ne reperează ca entitate energetică ce poate rezona cu această energie- ne poate proteja de un eventual atac.

Singurele remedii ale hărților au fost realizate de tibetani și au ajuns la noi prin aceste amulete.

De ce e important să fim protejați? Cum trebuie să ne protejăm?

Eu aplic o serie de remedii, care nu se rezumă numai la obiectele în sine, obiectul poate ajunge la noi pe orice cale, însă dacă nu este însoțit și de sfaturi (mantre, alte obiecte ajutătoare, ce trebuie așezate alături sau sub acestea, direcții de orientare, modul în care ne raportăm mental la ele etc.) atunci sunteți posesorul unui simplu obiect de decor și puteți să le țineți în casă/la voi, ca frumoase obiecte de purtat, creând nemulțumiri și frustrări.

Sunt persoane care îmi spuneau mereu- am achiziționat aceste obiecte, însă nu au avut efect. Normal că nu au avut, pentru că multe sunt chinezării ieftine și inutile, cu mantre în chineză și nu în tibetană, răstălmăcite mai mult ca sigur în traducerea lor.

Dintotdeauna susțin legea atracției în univers: singuri simțim și rezonăm cu un anumit obiect din marea de remedii, nu luăm ceva cu care sa nu rezonăm.

Nodul mistic Tibetan, bolul prosperității, floarea de lotus, cei doi pești de aur, umbrela protectoare, scoica, steagul victoriei, roata dharma se vor regăsi în construcția multor amulete și fiecare are menirea de a transmite energie și a proteja.

Nu mai prejos de acestea, cel mai mare simbol al lumii noastre va rămâne mereu crucea.

O altă întrebare care îmi este adresată de cei foarte credincioși este: am voie să port așa ceva?

Provin dintr-o familie care a avut mereu conexiuni cu lumea credinței, fiind crescută de mică de cel mai credincios bunic pe care îl puteam avea în această viață. El și-a petrecut viața întreagă alături de înalte fețe bisericești și a trăit 99 de ani, fără a înceta niciodată să slujească biserica.

Am fost mereu sfătuită să mă rog și cred că rugăciunile sunt singurele care ne transpun spiritul. Vă recomand să le includeți mereu în meditațiile voastre zilnice.

Universul este vast și tot ce este lăsat aici ca ajutor pentru noi, mantre, remedii ale sufletului sunt îngăduite oricare ar fi orientarea noastră religioasă. Toate religiile apelează la energii și ENERGIA este cea care trebuie ghidată și protejată, atât a noastră cât și a celor din jur.

Nicoleta Ghiriș

Sursă foto mantre: Tibet travel

ro_RORomanian