Frumusețea- un vehicul numit dorința

Ma gândeam zilele acestea, sa va povestesc despre frumusețe. Așa cum observam la tot pasul, in zilele noastre, pe lângă o industrie înfloritoare a cosmeticelor, a chirurgiei estetice, a imbrăcămintei si incălțămintei, a sportului de întreținere, a dietelor nenumărate, regasim ușor si propria noastra atenție ușor exagerata, acordata fizicului in general, atât bărbații cat si femeile.

Percepția despre frumos, a căpătat alte valente in epoca noastră, amintindu-ne pe deoparte, cu zâmbetul pe buze, despre frumusețea renascentista, rubensiana, cu forme voluptoase, generoase si trecerea la cea "skinny" din zilele noastre. Este normal ca lumea sa se transforme (tot universul este in continua transformare) si cine știe in viitor este foarte posibil, chiar corpul nostru sa fie deja parțial robotizat, având cu toții aceeași silueta. Glumesc........insa puțin SF nu strica imaginatiei.

Vom străbate insa timpul, amintind de era, in care se spune, ca ne aflam, era Pestilor, cea in care, am părăsit jertfele de animale (si nu numai), ce se făceau pe altarul credințelor in zei (specifice erei dinainte, cea a Berbecului). Odată cu venirea lui Isus pe pământ, înaintea erei Pestilor, venire ce urma sa ne pregătească, pentru era credinței, a înțelegerilor mai profunde, a legilor umanitatii, (dupa care ne conducem si astăzi) a început transformarea. Amintiți-va insa cuvintele: "crede si nu cerceta", aceasta era a Pestilor venind pe axa Pești- Fecioara, (Fecioara fiind semnul din opoziție al Pestilor), aducând pe lângă credință si cercetarea credinței (descoperire începuturi univers, antimateria, particula lui Dumnezeu etc.)

Era in care vom pătrunde insa, peste câteva sute de ani, era Varsatorului, aduce deja prin apropierea de aceasta perioada (datorită vortexului creat, al puterii de atractie) o tehnologie avansată, pe care cu toții o putem observa/resimti cu usurinta, o revoluție a noului in absolut orice domeniu, iar prin axa formată cu zodia din opoziție Leul, ne aduce o mai mare grija pentru noi, aspectul nostru exterior, dorința nemarginita de a fi adulati, de a fi mai frumosi, ridicati pe piedestal.

Si acum destul cu istoria lumii, sa revenim la frumusete, ințelegând astfel, de unde este posibil, sa avem aceasta atenție exagerata asupra noastră. O explicație ar fi cea de mai sus, o alta in cele ce urmează.  Vom poposi astfel încă puțin si asupra teoriei conform căreia, noi suntem cei, care ne alegem acest corp. Si sa ne gândim, ca acest corp, nu este altceva, decât un vehicul necesar sufletului aici pe pământ. Mergând mai in detaliu, (căci nu degeaba Fecioara din axa, pe care ne aflam, ne da imbolduri), sa ne imaginam ca, așa cum noi ne alegem o mașina, unii de lux, alții una mai puțin pretențioasa, pentru ca ambele sa ne folosească strict la deplasare, noi ne alegem un corp, unii mai frumos, alții ma puțin atrăgător, insa l-am ales, exact ca si in cazul mașinilor, strict pentru deplasare . O atenție sporită, asupra acestui vehicul, nu ne face decât sa devenim sclavii lui, neacordând atenție asupra momentelor esențiale. Scurtand insa din acest timp, alocat asa zisei înfrumusețări, chiar percepând la nivel mental acest lucru, vom rămâne cu unul pretios folosit la: atenția pentru cei din jur, la cultivarea mintii, spiritului, etc.

Mai simplu ar fi, sa privim darurile luate de noi prin atractie, doar simple unelte-ajutor, care sa ne folosească in aceasta călătorie, a sufletului.

Cred cu tărie ca, noi suntem suflete intr-o călătorie prin Univers, nu doar corpuri călătoare.

Se mai spune iarasi, ca sufletele care își iubesc peste măsura corpul-trupul, ramân agățate in momentul nefiintei, deasupra acestora, intr-o continua admiratie, cand poate ar trebui sa părăsească trupul si sa se îndrepte spre noua destinație. De ce sa pierdem timp pretios? Chiar si imaginandu-ne acest moment, mai mult ca sigur, veți regândi atasamentul si atitudinea fata de corpul vostru.

Cu toții primim tot ce avem nevoie, pentru a duce la bun sfârșit călătoria, unii frumusete, pentru ca si-au dorit sa facă o cariera de model, alții sunt sarmanti, pentru ca, doresc ca in viața asta sa atragă, alții nu au ales-o pentru ca nu aveau nevoie de ea, samd.  Este adevărat ca frumusețea este de admirat pretutindeni, insa ea singura neintegrata in context,  poate ușor deveni desueta, poate plictisi, daca nu vine la pachet cu restul (atitudine, umor, altruism, dezvoltare atribute sufletesti etc). De cate ori o persoana de o frumusete fara cusur, nu ne-a atras, si poate pe alta, care cu defecte vizibile, era înconjurată de admiratori (pentru simplu fapt, ca a integrat un tot si nu o bucata din ce o definea), ne-am surprins admirând-o. Persoanele considerate frumoase, ajung sa perceapă acest dat, ca fiind un mare atu versus celorlalti, insa nu este decât un VEHICUL, ales pentru a folosi la ceva si nu considerat un scop in sine.

Daca ar trebui sa îngrijim la noi toți ceva, haideti sa îngrijim OCHII, supranumiti nu intr-o doară "oglinda sufletului", transformați-i in ochi înțelegători, care vad si nu judeca, care admira frumosul in esenta lui, care simt dincolo de aparente, care zâmbesc.... si exemplele pot continua. Sa privim ochii oamenilor, ne vor transmite mult mai multe.

Si pentru ca vorbeam, despre ce pot aduce, ca si trăsături, (ce trebuie înțelese si îndreptate către lumina) pe axa lor, zodiile, una alteia, sa vedem:

Axa Berbec- Balanța (nativi născuți, cu ascendent sau luna in aceste zodii)

Berbecul preia de la Balanța dorința de confruntare si a avea mereu dreptate, iar Balanța de la Berbec autoindulgenta, autosuficienta

Axa Taur-Scorpion

Taurul preia de la Scorpion posesivitatea, agresivitatea, iar Scorpionul de la Taur fanatismul, orgoliul

Axa Gemeni-Sagetator

Gemenii preiau de la Săgetător versatilitatea, nestatornicia, iar Sagetatorul de la aceștia imprastierea

Axa Rac-Capricorn

Racul preia dorința de afirmare, dar si incapatanarea, iar Capricornul capriciile, sensibilitatea ascunsa

Axa Leu-Varsator

Leul preia curiozitatea, dorința de a sti la un nivel superficial despre ceilalți totul, Varsatorul preia mândria si orgoliul

Axa Fecioara-Pesti

Fecioara preia indecizia, nevoia de a se consulta cu ceilalți, Peștii preiau îndoiala in propriile forte, analiza excesiva a sentimentelor, fanatismul

Opozitia dintre aceste zodii, complementare de altfel, manifestându-se prin atractie, in prima faza, intr-o potențiala/ existenta relație, nu vor face, decât sa scoată la lumina aceste trăsături (provenind in primul rând, de la opoziția Soarelui celor doua semne, ceea ce va crea disensiuni multiple.... asupra modului de acțiune), personalitatea de baza, vointa unuia, fiind mereu opusa celuilalt.

ro_RORomanian