Anul chinezesc 2024 – anul Dragonului de Lemn

Nativii anului de DRAGON sunt puternici, nobili, se bazează mult pe onoare si pot avea succes. Chinezii sunt dornici sa aibă un copil in acest semn, pentru ca se spune, ca va fi norocos si talentat. Energia centrala fiind cea de dispute si procese in centrul caselor si a business-urilor noastre, este recomandat sa avem parte de ajutor din partea culorilor de pământ, pentru a întări universul familiei (crem, bej, maro, galben) cu ușoare nuanțe de apa (albastru, negru) in aceste locuri. Suntem predispuși sa avem contact si cu persoane nesincere, anul acesta. Energia anului anunță „demolări”, cutremure, distrugeri ideologii, divorțuri familiale, distrugeri ale afacerilor, pentru a reconstrui pe baze solide, acolo unde se impune, relațional sau in alte privințe. Trebuie sa căutam noul si inovația si sa aducem plusuri acolo unde este necesar. Cei ce vor avea alternative, de job, casa, s.a.m.d sunt cei câștigați.

Este un an cu perspective si o sa avem ambiție foarte mare, mari dispute cu copiii, frații/surorile si trebuie sa adoptam un ton mai adecvat. Putem avea predispoziție către însingurare, fiind necesar sa avem partenerii potriviți, sa ne scoată din acesta stare.

Imaginea descriptiva a anului este cea a unui arbore mare si viguros care stăvilește pământul, cu rădăcinile adânc înfipte in pământ. Nu avem cum sa tăiem acest arbore, fără sa nu ne împiedicam de ciotul rămas si astfel amintirea unui lucru distrus in acest an, poate avea repercusiuni si sa rămână ca o cicatrice. Imaginea generala este de demolare a unei vechi imagini create si construirea uneia noi. Vom avea tendințe distructive si este bine sa fim atenți la puterea gândului, cuvintelor si faptelor.

Într-un an de DRAGON, trebuie să fim mai precauți din toate punctele de vedere. Este recomandat sa stăm departe de viciile noastre, mai ales nativii Dragon, care sunt predispuși către dependente si auto-sabotări. O sa simțim ca suntem căutători continuu in aria profesionala, putem începe un periplu in aceasta direcție si sa avem mai multe job-uri.

Salvador DALI este un veritabil Dragon de lemn.

La nivel mondial este un an, ce aduce avertizări pe zona de îmbolnăviri in Sud-Est-ul lumii (China, Taiwan etc), dispute si conflicte in centrul lumii (Europa, parte din Africa de nord, tarile Arabe etc), energie de accidente si dezastru in Vest-ul lumii (America, Vest Europa etc), pierderi si deposedări in Sudul lumii (Africa de sud, dar si sudul Europei etc), tarile Nordice însă cu perioade de câștiguri si prosperitate.

Analizând harta astrologică a României, ne vom adresa unui an de DRAGON cu ora de SARPE. Vom asista astfel pe parcursul anului la energii generate de Tigru, Șarpe supunându-ne pe mai departe în anumite perioade ale anului unor pedepselor pe nedrept (cu precădere în lunile Mai-Iunie, dar și în luna August-Septembrie, însă nici începutul de an Februarie- Martie si sfârșitul Noiembrie- Decembrie, nu vor fi străine de energia de pedeapsă). Această energie blocantă ne poate face să avem in continuare amânări și blocaje la nivelul relațiilor cu șefii, dar si cu părinții, afectând zonei de business, zona de sănătate. Împotmoliri putem sesiza pe imagine si la nivel relațional, in familii.

Cu energii de depresie si încăpățânare excesiva pe zona de parteneriat, este bine sa facem terapie si sa fim mai precauți înainte sa ne aventuram intr-o decizie radicala, care poate duce rapid la distrugere, despărțiri, divorțuri.

Energia de ceartă, dispute și/sau posibile procese planează acum asupra noastră, ca o umbrela energetica centrala. Ne putem răzvrăti din orice și este bine, să ne păstram calmul și tonul cât mai scăzut, mai ales în acest an. Nu este nici momentul și nici locul să începem, să manifestam certuri, în a ne susține părerea, mai ales în apărarea noastră și în ce vrem să facem mai departe. Din nefericire energia este destul de puternică și ne putem certa din orice, chiar pentru a ne susține și menține poziția. Este de apreciat sa rămânem în defensivă, sa dojenim in loc sa certam și sa ne protejam de un remediu împotriva certurilor.

Relațiile se pot confrunta cu încăpățânări duse la extrem si o tendința de a fi dictatori, sa impunem anumite lucruri, doar de dragul de a ne satisface noi autoritatea in familie. Toate acestea vor duce către distrugere familie, mai repede decât o sa credem. Mai ușor sa distrugem decât sa construim si astfel cei ce vor rezista fermi in fata unor agresiuni, sunt cei ce vor reuși. Este de sugerat sa nu rezistam in relații ce sunt sortite sfârșitului si in relații in care ne simțim nefericiți, pentru ca acest an poate da putere si curaj, celor ce doresc sa finalizeze relații nefuncționale.

Zona de vest a României poate fi traversata de accidente dese, cei ce călătoresc des către Vest sa fie atenți la accidente si sa aibă protecții energetice in mașini. La fel si cei ce călătoresc către Sud. Zona de Sud-Est este o zona ce poate traversa îmbolnăviri multiple (Constanta etc)

Se pot realiza adesea certuri și neînțelegeri între părinți și copii, între parteneri/de business..

Focul si Pământul sunt elemente in exces ale anului, primul ne poate aduce lipsa de susținere, suport, probleme cu sănătatea. Posibil sa vedem si auzim dese afecțiuni ale inimii, circulatorii, dar mai ales din partea celui de-al doilea probleme cu oasele, pielea, noduli si chisturi ce pot degenera ușor. Atenție mărită in continuare la depresii ce pot surveni datorita problemelor in cariera, epuizare, etc.

Excesul de lemn poate aduce si probleme cu coloana vertebrală, vezica biliară, ficat, musculatură. Atenție sporită la accidentări în sporturile de performanță si anul acesta.

Lipsa metalului si a apei din harta vizibila a anului ne poate aduce pe noi sa tânjim după bani si idei salvatoare, ce își vor face apariția in timpul anului, însă in etape diferite, ne vom lupta pe zona finanțelor si a ideilor in prima jumătate a anului, pentru ca mai apoi sa luptam pentru resurse si suport. dar sa si facem fata competiției, iar recunoașterea sa se facă vizibila in ultima parte a anului. Este un an in care trebuie sa luam frâiele si sa încercam sa aducem lumina in ceea ce avem nevoie si ne trebuie.

Ideile puse in practica pot genera venituri mari. Putem deplânge o lipsa de resurse si suport, care își pot face apariția mai degrabă la sfârșitul anului. In relații- trebuie să fim mai cu picioarele pe pământ. Putem asista si auzi despre multe infidelități in cuplu ce duc la distrugere de relații, divorțuri dese. Putem deveni anxioși in raport cu copiii, dar si cei mai in vârsta din familie. In business șefii ne pot da bătăi de cap, atenție si la efectul burn-out, munca excesiva ce poate fi declanșatoare de depresie. Toamna si iarna anului poate sa aducă mai multe angoase in privința resurselor si susținerii. Trebuie să ne canalizăm ideile spre a produce. Business-urile se pot confrunta cu lipsa susținerii, personal, vor trebui sa se împrumute, ca sa reziste.

Resursele dar si competiția neloiala în orice domeniu, vor rămâne mai departe o piatra de încercare si in acest an.

Există in cadrul anului mai multe stele benefice, de perspective- vom fi mai ambițioși decât de obicei, steaua dragostei ce in continuare ne poate crea probleme, daca nu conștientizam relațiile existente si credem ca vom găsi extraconjugal iubirea, stele de conflict cu copiii noștri. Mai exista steaua de singurătate- ce va încerca sa ne aducă către o zona de exil, mai ales relațional.

Depresia, va rămâne in continuare mare piatra de hotar de străbătut si in acest an, multiplicarea cazurilor vor ridica semne de întrebare, dar vor si spori activitatea celor ce acorda ajutor prin consultații psihiatric si psihologice.

Începând cu luna Aprilie până în Iunie- vom începe să călătorim si multa comunicare, ne vom descoperi talente, idei si vor fi oameni care ne vor atenționa asupra lor, sa le folosim.

În perioada Iulie- Septembrie- de la aceste idei noi de business vom prospera.

Perioada Octombrie- Ianuarie- transformări, schimbări de job- cariera- vom schimba poate macazul.

Începe un an energetic, ce are ca energie principala „disputele pentru a ne regăsi” din care sa învățam cat mai multe, dar si un an plin de reconversii profesionale. Fiecare in felul lui va trebui sa comunice eficient, pentru a obține ce își dorește.

Bineînțeles- fiecare zodie va fi impactată pozitiv sau negativ mai mult într-un anumit domeniu de viață. Să nu uităm tot anul că diplomația poate să dea roade, oricând este folosită, mai ales în zona de relații și tonul adoptat, va putea ajuta conflictele de orice tip.

Recomandate ca și remedii coloristice în centrul caselor și al birourilor sunt culorile de pamant: crem, bej, maro, galben cu usoare nuante de apa (albastru, negru) (ex: un covor, carpeta, element de design), culori care vor întări sectorul familiei, supus unor dispute, bârfe si comentarii răutăcioase, procese. Sa încercam să nu luam decizii importante și să nu petrecem timp în mijlocul caselor și al birourilor, mai ales pentru a semna acte importante, dar și pentru orice discuție relațională.

Anul 2024 da startul unor noi energii, ce aduc cu sine timp de 20 de ani posibilitatea de înflorire a business-urilor, ce se ocupa de iluminat sau lumina (solara, eoliana, electricitate, energie alternativa noua). Business-urile ce țin de spiritualitate (metafizica, religie, vindecare, yoga, consultanți spirituali, astrologie) vor avea parte de înflorire. Cele ce se ocupa de zona de înfrumusețare si arta (cabinete de chirurgie plastica, design, actorie, make-up, fashion, televiziune, film etc) un adevărat boom financiar. Domeniul IT, electronice, VR, internet, social media, bloggeri, youtube-eri, alături de cei ce își vor construi content personal, personal brand, sunt activități ce vor prospera.

Pe zona sănătății este bine sa fim atenți la zona superioara a corpului: ochi, capul, inima.

Zodiile și energia ce îi va guverna această luna dar și remediile necesare sunt:

 

Șobolan: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

În anul 2024, veți fi predispuși la multiple câștiguri, fiind extrem de puternică energia, vă va aduce mai mulți bănuți. Anul acesta sunteți predispuși la maxime reușite în zona de acumulare noi cunoștințe sau chiar urmând un cu totul nou parcurs, unde trebuie să acumulați din ce în ce mai multe informații noi, veți putea să fiți promovați și chiar să aveți măriri de salariu substanțiale. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul acesta sunt crem, bej, maro, galben, roșu, roz, portocaliu.

Atenție mărită pe zona membrelor inferioare si superioare.

Stelele secundare pozitive, care vă guvernează anul acesta sunt legate prosperitate si concentrare pe familie, recunoaștere si promovare, bogăție si noroc.

Daca nu sunteți atenți puteți ușor traversa anumite probleme datorate emoțiilor negative si agresivității. Este indicat sa evitați sa aveți un comportament negativ, ofensator si nepoliticos.

 

Bivol: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009,2021

Vă aflați energetic sub umbrela ajutorului divin. Puteți întâlni oameni, care să vă susțină, oameni noi sau de ce nu, să simțiți acel ajutor divin. Este o energie puternică în semnul vostru. Puteți primi protecție de la nativii Șobolan. Puteți avea parte de noroc speculativ.  Culorile pe care ar trebui să le adoptați pentru a potența acest ajutor sunt cele de metal si pământ: alb, gri, crem, bej, maro, galben.

Stelele minore ce vă guvernează, transmit super abilitate de a depăși obstacolele, de a rezolva problemele, de a atrage avere, abundenta si prosperitate.

Atenție mărita însă, la momente in care din lipsa moralității puteți întâmpina probleme. Puteți trai o incapacitate de a abandona evenimente trecute, a lăsa in urma trecutul. Cei ce se lupta cu dependentele de alcool si droguri sunt predispuși la o lupta mai grea pe acesta arie.

Energia anului nu va este cea mai prielnica si este bine sa fiți precauți cu aceste dependente, ce se pot agrava. Conștientizarea si terapeuții pot ajuta sa traversați cu bine anul.

Depresia instalata va poate destabiliza si este bine sa cereți ajutor specializat, daca traversați acest tip de suferință.

 

Tigru: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010,2022

Si acești nativi se afla energetic sub umbrela ajutorului divin. Puteți de asemenea întâlni oameni, care să vă susțină, oameni noi sau de ce nu, să simțiți acel ajutor divin. Este o energie puternică în semnul vostru. Puteți avea parte si voi de noroc speculativ. Culorile pe care ar trebui să le adoptați pentru a potența acest ajutor sunt cele de metal si pământ: alb, gri, crem, bej, maro, galben.

Stelele minore anunță recomandări de a da curs unor mari oportunități de călătorie, noi clienți internațional pentru afacerile acestor nativi, împreună cu oportunități noi venite din diverse tari.

Cele mai puțin pozitive anunță atenționări pe partea de accidente, instabilitate emoțională, atenție la rudele apropiate, putând sa primiți vesti mai puțin plăcute din acea direcție.

 

Iepure: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011,2023

Anul aceasta veți avea tendința de a avea succes în tot ce întreprindeți, dar mai ales în sfera relaționării. Să nu uităm că zona sănătății a fost greu încercată anul trecut și anul aceasta poate veni și cu vindecare și găsire de remedii, pentru afecțiunile ce v-au necăjit. Este un an în care energia de succes exista, la cote înalte. Este bine să aveți lângă voi pentru o mai mare protecție energetică, culorile ce vor amplifica această energie de succes: albastru, negru, violet- albăstrui.

Există o stea ajutătoare, care va va ajuta pe recuperare fizica si mentala, sunteți sfătuiți sa mergeți in vacante mai lungi, pentru a facilita recuperarea.

Sensibilitate exacerbata cu emoții negative va poate încerca, atenție si la comportament pasiv-agresiv si la impulsivitate. Violentele pot duce in timp si la pierderi materiale.

 

Dragon: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024

Anul aceasta este anul Dragonului. Acești nativi trebuie sa fie însă mai precauți, fiind recomandat sa întreprindă activități în sfera medicală (sănătate), Există o energie nu foarte puternica, ce vă poate guverna pe zona îmbolnăvirilor. Atenția trebuie să fie însă mărită și orice afecțiune mai supărătoare trebuie investigată. Rămâneți protejați de orice remediu de sănătate. Mențineți legătura cu zona medicală pentru minore consultații, pentru a detensiona această energie. Ca și un exemplu în acest an puteți atenua energia îmbolnăvirilor prin programarea de investigații medicale, reparații dentare etc, pentru a vă duce voi către sfera medicală și a nu fi chemați de urgență acolo. Precauție și protecție maximă. Este bine să aveți lângă voi un nativ Șobolan pentru o mai mare protecție energetică. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul acesta pentru a fi protejați sunt verde, olive, kaki sau bijuterii de lemn.

Stelele adiacente, ce vă guvernează posibil sa va aducă o ușurință, in a realiza anumite lucruri. Autoritate, putere, bunăstare, creativitate, statut social. Protecție împotriva stelelor negative.

Negarea de sine, lipsa de încredere in forțele proprii, anxietatea si depresia dar si problemele ascunse pe zona sănătății va pot ușor destabiliza.

Sunteți sfătuiți sa stați departe de excese in orice domeniu.

 

Șarpe: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Anul aceasta puteți întreprinde activități în sfera medicală (sănătate), Există o energie nu foarte puternica, ce vă poate guverna pe zona îmbolnăvirilor. Atenția trebuie să fie însă mărită și orice afecțiune mai supărătoare trebuie investigată. Rămâneți protejați de orice remediu de sănătate. Mențineți legătura cu zona medicală pentru minore consultații, pentru a detensiona această energie. Ca și un exemplu în acest an puteți atenua energia îmbolnăvirilor prin programarea de investigații medicale, reparații dentare etc, pentru a vă duce voi către sfera medicală și a nu fi chemați de urgență acolo. Precauție și protecție maximă. Este bine să aveți lângă voi un nativ Capra pentru o mai mare protecție energetică. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul acesta pentru a fi protejați sunt verde, olive, kaki sau bijuterii de lemn.

Stelele adiacente aduc prosperitate, rezolvarea problemelor la job si a celor de comunicare apărute in relație, networking, mai mulți clienți pentru cei cu business, venituri multiple si acumulare de cunoștințe in domeniul academic, abilitatea de a se face plăcuți, popularitate, prosperitate si faima.

Atenție însă la zona de furturi si jafuri.

 

Cal: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Umbrela energiei pierderilor, destul de puternică este prezentă în acest an si în semnul vostru. O mare protecție o asigură, la fel, remediile împotriva pierderilor, ce trebuie menținute asupra voastră, pentru a vă proteja de aceste pierderi și deposedări. Această energie vă poate aduce, pierderi, demisii cu impact financiar, dar și posibile pierderi de susținere a unor parteneri de afaceri, discuții pe plan financiar existând predispoziția să aveți de suferit. O pierdere posibilă din zona suportului susținătorilor dumneavoastră, pot fi si profesori. Atenție si la modul cum manevrați metalele si la condus. Este bine să vă înconjurați de nativi Cal să vă ajute. Culorile pe care ar trebui să le adoptați pentru a fi protejați sunt negru și albastru, violet-albăstrui.

Pot apare probleme datorate sexului opus, fie ele in cuplu sau pe zona de serviciu.

Stelele adiacente pot aduce dragoste puternica si romantism, dorințe, pasiuni si atracție.

De asemenea un an ce aduce autoritate si realizări, noroc de oameni potriviți si de ajutor, posibil sa găsească oportunități in haosul creat.

Stelele adiacente negative pot aduce accidente si răni, imunitate scăzută si îmbolnăviri, comunicare greoaie, stagnare si instabilitate emoțională- atenție la depresii, dar si posibile probleme legale.

 

Oaie: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Anul aceasta va veni cu o amplificare ușoară a lucrurilor și a evenimentelor în semnul vostru, o energie ce anunță schimbări in viitorul vostru. Energia anului de dragon la rândul ei nu este una de mare susținere si ajutor pentru voi. Anul vă poate aduce momente de suiș si coborâș si este bine sa nu avansați noi idei de business in perioade nefavorabile vouă. Atenție astfel la lunile în care energia multiplică energia lunară, ce vă poate scoate din zona de confort, lunile acelea vor fi anunțate din timp, pentru a ști cum să va protejați. Țineți aproape nativul Maimuța pentru a beneficia de protecție. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul aceasta pentru a maximiza energia benefică sunt crem, bej, maro, galben.

Stelele adiacente pozitive aude succes antreprenorial pentru femei si industriile ce țin de produse si servicii feminine, atragerea unor oameni puternici si de ajutor, excelenta pe zona academica.

Cele mai puțin pozitive pot aduce impedimente, epuizare, inconștienta, atracția către zone calamitate, frica si nesiguranța din cauza presiunii externe. Atenție si la conflictele intre generații in orice situație.

 

 Maimuță: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Anul aceasta va veni si la voi in semn o amplificare ușoară a lucrurilor și a evenimentelor în semnul vostru, o energie ce anunță schimbări in viitorul vostru. Energia anului de iepure la rândul ei nu este una de mare susținere si ajutor pentru voi. Anul vă poate aduce momente de suiș si coborâș si este bine sa nu avansați noi idei de business in perioade nefavorabile vouă. Atenție astfel la lunile în care energia multiplică energia lunară, ce vă poate scoate din zona de confort, lunile acelea vor fi anunțate din timp, pentru a ști cum să va protejați. Țineți aproape nativul Maimuța pentru a beneficia de protecție. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul aceasta pentru a maximiza energia benefică sunt crem, bej, maro, galben.

Stelele adiacente aduc concentrare pe zona familiala, recunoaștere si succes in colaborări, este de evitat sa va faceți griji.

Trebuie avut grija la probleme juridice, sancțiuni, litigii, riscuri si negativism pentru ca pot duce la atacuri din partea unor așa-zisi prieteni. Mai puteți întâmpina conflicte intre generații, șef cu subalterni.

 

Cocoș: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Există o reducere drastică pe zona energetică, ce planează asupra voastră, energia accidentelor și a dezastrelor anunță în sfera relațiilor diverse neplăceri raportate la această arie. Atenție și la probleme de sănătate.  Protecție împotriva acestei energii este maxim recomandată în casă și asupra voastră. Este bine să fiți precauți și să fiți atenți la accidentări, fie ele și în casă. Nativul Iepure vă va proteja. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul acesta pentru protecție sunt alb și gri, purtați multe metale pe voi: cercei, brățări, coliere în cazul doamnelor și brățări, ceas în cazul domnilor.

Stelele adiacente aduc ajutor de la autorități, atracție si capacitatea de a va face plăcuți, dar si cea care va duce la rezolvarea problemelor. Reputatei buna, recunoaștere si atragerea oamenilor de ajutor, viitor bun alături de partenerii de afaceri;

Atenție la comportamentul pasiv-agresiv putând manifesta resentimente, poate exista pericol din cauza neglijentei si neatenției, cheltuieli inutile, ghinioane, probleme de sănătate, dispute si conflicte.

Este bine sa fiți atenți la anumite afecțiuni mai puternice, atenție la noduli si chisturi, probleme cu oasele sau pielea.

 

Câine: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Anul acesta va regăsiți in opoziția anului si este posibil sa ieșiți din zona de confort. Energia de iubire si succes academic este alături de aceasta zodie. Există o reducere ușoară pe zona energetică, probleme financiare ce planează asupra voastră, energia accidentelor și a dezastrelor anunță în sfera ajutorului, pe care va bazați diverse neplăceri raportate la această arie. Atenție la probleme materiale unde, pot apărea dispute. Protecție împotriva acestei energii este maxim recomandată în casă și asupra voastră. Este bine să fiți precauți și să fiți atenți la accidentări, fie ele și prin casă. Este bine sa țineți aproape nativul Cal. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul acesta sunt verde, olive, kaki si negru, albastru.

Puteți traversa sentimente bune in familie, mare noroc financiar in timpul călătoriilor, promovări, creșteri salariale, redescoperire credințe, gestionarea schimbărilor din viața voastră.

Pe de alta parte puteți întâmpina momente de dizarmonie, disconfort si cheltuieli neașteptate, atenție la depresie, impedimente, influenta negativa din partea prietenilor, lipsa de comunicare.

 

Mistreț: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Energia de iubire si succes academic este alături de aceasta zodie. Există o reducere ușoară pe zona energetică, probleme financiare ce planează asupra voastră, energia accidentelor și a dezastrelor anunță în sfera ajutorului, pe care va bazati diverse neplăceri raportate la această arie. Atenție la probleme materiale unde, pot apărea dispute. Protecție împotriva acestei energii este maxim recomandată în casă și asupra voastră. Este bine să fiți precauți și să fiți atenți la accidentări, fie ele și prin casă. Este bine sa țineți aproape nativul Cal. Culorile pe care ar trebui să le adoptați anul aceasta pentru amplificare energie sunt verde, olive, kaki si negru, albastru.

Stelele adiacente va pot duce către a fi lider in domeniu, a fi promovat, noroc sa întâlniți oamenii potriviți la loc potrivit, dragoste si noroc in a întâlni persoana potrivita, excelenta academica, sentimente bune in familie.

Dispute, probleme legale, probleme neașteptate, presiuni, pierderi de bani din dezastre naturale.

ro_RORomanian