A fi sau a nu fi….Eva, focus pe relatii si cum le putem salva

imageEste lesne de înțeles, ca trăim intr-o societate, in care relațiile sunt importante pentru noi toti. Ce observ insa, este o încălcare a unor principii de baza in cadrul lor. Sa luam de pilda relația între soți sau concubini heterosexuali. Decretam sus si tare, ca nu suntem fericiți intr-o relație si sunt sigura, ca poate asa si este. Este posibil, sa fi atras persoana oglinda, care sa îți dea posibilitatea sa echilibrezi anumite energii, ce nu îți plac la celălalt, iar tu sa le deții nefiind constient de asta.  Unde insa începem, sa gresim si suntem aspru taxati, in a nu încerca, sa ne autocunoaștem, pentru a începe sa intelegem.

Trecem peste articole sau scrieri pe tema asta, sau poate spunem ca ințelegem, insa in secunda doi nu aplicam nimic, din ce am înțeles.

Este propria mea parere asupra relatiilor si nu am nicio problema, daca nu o împărtășiți. Ne uitam la o harta natală si observam, ca persoana respectiva detine yang in harta sa si datorită acestui lucru, vom trage concluzia, împărtășita de altfel de aceasta, cum ca si actioneaza dupa acest principiu masculin. Problema consta in a echilibra acest principiu, iar daca acea persoana este o femeie, atunci este de doua ori mai dificil, sa înțeleagă si sa actioneze, astfel încât sa reuseasca, sa echilibreze impulsurile, ce provin din aceasta energie.

Deseori observ in relații, cum noi femeile declaram, ca suntem nefericite si in umila mea părere suntem nefericite,  pentru ca încălcăm principiile acestei lumi. Suntem lăsați sa relaționam corect si anume, unul dupa principiul yin iar altul dupa principiul yang. Din popor se spune, daca un cuplu nu se intelege,  "maica sunt ca doua săbii intr-o teaca". Ce vrea sa spună aceasta inteligenta din popor, pai exact ce trebuie noi sa ințelegem si anume, sa nu încălcăm aceste principii.

Eu va pot spune încă de la inceput, ca nu sunt o feminista si nici nu voi fi, înțeleg corect atuurile/defectele unui bărbat si pe cele ale unei femei si chiar ma bucur, cand găsesc cupluri, care respecta proporțiile energiilor yin si yang.

Daca esti femeie si total nefericita in relație, am rugămintea sa faci o introspectie si sa analizezi unde gresesti tu, neasteptand ca toată nefericirea, sa fie provocata de celălalt. Astfel verifica reacțiile tale, care de multe ori depășesc granița energiei, pentru care ai venit aici.

Noi nu întâmplator suntem femei sau bărbați in viețile noastre. Ei bine si daca este asa, de ce nu am încerca, sa ințelegem aceasta energie, pentru care am venit aici. Daca esti femeie si respiri yang, atunci nu te aștepta, ca bărbatul tau care este yang prin definitie, chiar daca el poate a ales, sa nu se exprime asa, sa se simta invadat de tine, cea care vrei sa iei si locul lui in relație (poate fara sa îți dai seama).

Dragii mei, se nu uitam  "daca viata îți ofera o lămâie, fa o limonadă cu ea". Am mai spus si o repet, asteptările omoară orice relație, luați ce aveți nevoie din aceasta si mergeți mai departe. Daca insa esti femeie si trăiești langa un bărbat care este agresiv, energia yang manifestându-se la extrem, incearcă sa intelegi, ca acea oglinda poate reflecta ceva, ce tu deții in interiorul tau, o agresivitate înăbușita, ce trebuie înțeleasa de tine.  Nu spun ca este normal, sa trăim asa ceva. Alegerea este a fiecăruia. Ceea ce trebuie sa intelegem, este ca noi suntem cei, ce trebuie sa echilibram lucrurile, sa nu ne așteptăm la celălalt, sa o facă. Daca noi am ales, sa încălcăm principiul primordial si energia, pe care am decis, sa o lăsam, sa ne guverneze existența asta, atunci asta este plata.

Emanciparea femeii si considerarea egalitatii in drepturi, este ceva ce ne-a adus sau ne poate aduce independența, ceea ce este important. Este bine sa fim egale, in a urma aceleași scoli, sa detinem aceleași funcții in societate, samd. O femeie independenta este liberă in a alege, cum va derula viața ei, nefiind constrânsă de imposibilitati materiale sau de alta natura, care sa o facă, sa coexiste, pentru ca nu exista alta cale de supraviețuire.

Asistam in ultima vreme la o cerere pe "piața relatiilor" a femeilor puternice, insa nu intelegem, ca in mintea celor ce aleg asa ceva, salasluieste doar gandul catre independența, gandul de a avea o femeie, ce nu depinde intru-totul de părerile acestora si atat. Bărbatul care își dorește o femeie puternica (yang ) isi dorește si o femeie, pe care sa o cucerească in fiecare clipa langa el (yin), excesele in orice direcție atrag parteneri nefericiți sau tristi. Cele care sunteți puternice in societate, este bine sa va manifestați acolo atributele, dar in relație/casa, sa păstrati raportul yin, yang.

Cu speranța ca m-am facut inteleasa, sau măcar am dat de gândit, va imbratisez cu gânduri bune. Daca știți pe cineva, care are nevoie de aceste rânduri, va rog sa dați share.

Sursa foto: internet

Cu drag,

Nicoleta Ghiris

 

 

ro_RORomanian